lauantai 15. toukokuuta 2010

Insert clever punch line here

Noniin eiköhän jatketa siitä mihin jäätiin.
Genitaalikarhun top 10 Animoitua (plus Pixar CGI) Disney elokuvaa!
Numero 10

Fantasia (1942)
Fantasia te ihmettelette? Mikä se on? Kröhöm. Jos ette ole nähneet Disneyn Fantasiaa niin ette ole vielä nähneet mitään. Kaikki nämä elokuvat jotka ovat listattu niin suosittelen katsomaan mutta tätä ehkä eniten ja tämä on vain top 10. Sillä Fantasia on erilainen kuin muut Disney elokuvat, se luottaa animaation ja musiikin taikaan ja onnistuu siinä. Se on tavallaan kuin matka joka pitää vain kokea. Se miellyttää korvia sekä silmiä. Fantasiaa.

Numero 9
Pinokkio ja Dumbo 1940 ja 1941
Turpa kiinni se on mun lista ja nää kaks tulee numero 9 paikalle. Koska tosiaan rakastan näitä molempia leffoja ne molemmat kertovat lapsen menetyksestä. Dumbossa hänet viedään äidiltään pois ja hän on töissä sirkuksessa... Ja se on elefantti joka osaa LENTÄÄ! Pinokkiossa taas Gepetto joka on puunveistäjä tekee puisen pojan joka herää henkiin mutta joutuu väärälle polulle ja eksyy pois kotoaan. Molemmat ovat aika lähellä saadakseen minulta kyynelen poskelle. Lähellä. Mutta silti pidän näistä elokuvista ja muistan molemmista elokuvista myös hyvin eräät kohtaukset. Pinokkiossa muistettavimmat ovat ehkäpä kun Pinokkio lähtee etsimään isäänsä vittu valaan Morson sisältä! Niimpä. Ja Dumbossa taas muistan aina sen oudon kohdan kun Dumbo juo jotakin ja alkaa hallusinoida Pinkkejä elefantteja . Se on yksi oudoimmista asioista ikinä. Ja se on aika paljon sanottu. Uskokaa, katsokaa se ite ja miettikää "Mitä hittoa äskö tapahtu?" ja sitten näyttäkää se pikkulapsille, lupaan et siitä tulee hauskaa.

Numero 8
Painajainen ennen joulua (1993)
Mietin kauan voisiko tämän laittaa listalle, puhuttiin animoiduista filmeistä ja tämä on niinsanottu stop-motion elokuva. Mutta ajattelin että tehdä poikkeuksen. Hyvät naiset ja herrat Painajainen ennen joulua on näkemisen arvoinen. Monen näkemisen arvoinen. Danny Elfman teki loistavan työn tehdessään musiikin tähän elokuvaan. Ja jopa antoi Jack Skellingtonille lauluäänensä. Kaikki ketkä ovat nähneet tämän elokuvan ovat rakastaneet sitä ja ylistäneet sitä. Sanon että se on ehkä vähän yliarvostettu, mutta kun näät sen niin tiedät miksi.

Numero 7
Aladdin (1992)
Aladdin oi Aladdin. Se pääsi listalle vain siksi että Hengen ääni on Vesa Matti Loiri.
Ei vaineskaan. Mutta sekin on iso osa miksi pidän tästä elokuvasta niin paljon. Olen aina kiinnostunut historiasta ja mytologiasta Aladdin tarjoaa minulle juuri sen mitä haluan. Ja plus laulut ovat ihania. Paras ja muistettavin niistä on ehkä kun Aladdin ja Jasmine lentävät taikamatolla. Ja Abu on suloinen pikku apina.

Numero 6

Aristokatit (1970)
Monet pitäisivät tätä ehkä heikompana elokuvana tarinaltaan ja visuaaliselta puolelta. Mutta minä en voi saada tästä elokuvasta tarpeeksi. Svengaavaa musiikkia, kissoja jotka soittavat intstrumentteja, ilkeä hovimestari, kujakissoja! Se on resepti minun makuuni.

Numero 5
Leijonakuningas (1994)
Leijonakuningas on erityinen minulle. Se sisältää yhden masentavista ja surullisimmista elokuvakohtauksista ikinä. Ja sitten taas yhden iloisimmista elokuvakohtauksista ikinä. Ja se on outoa, ne melkein tulevat peräkkäin. Jos ette tiedä mistä puhun niin puhun totta kai siitä kun Mufasa kuolee ja Simba jää orvoksi. Mutta hei ei se mitään kun Simba tapaa mangustin ja pahkasian jotka syövät ötököitä ja laulavat Hakuna Matataa... Hakuna matata?? Eikö kukaan ikinä ihmetellyt tätä?

Numero 4
Topi ja Tessu (1981)
Tässä teille tarina kahdesta hyvin erilaisesta ööh.. Otuksista. Toisen nimi on Topi ja toisen nimi Tessu.
He ovat ystävyksiä ja leikkivät pienenä toistensa kanssa ja pitivät hauskaa. Mainitsinko jo että Topi on kettu ja Tessu on ajokoira?
Jep, elokuva joka kertoi ystävyydestä ja rakkaudesta kertookin nyt kuinka kaksi eri maailmaa ovat ja tulevat olemaan aina erilaisia. Tessu kasvatettiin ajokoiraksi ja ajokoira hän on. Topi kasvatettiin ketuksi ja metsästäjät jahtaavat kettuja.

Numero 3
WALL-E (2008)
Outoa että elokuva jossa ei ole yhtään dialogia paitsi oman nimensä toistoa ensimmäiseen puoleen tuntiin voi päätyä näin korkealle listallani. WALL-E on simppelisti Pixarin parhaimpia elokuvia mitä he ovat tehneet. Mitä tapahtuu ku maailma on liian huonossa kunnossa että kukaan voisi elää siellä? No ihmiset lähtee pois ja jättää robotin siivoamaan sotkujaan. WALL-E on robotti joka tekee roskista pinoja ja siivoaa parhaansa mukaan planeettaa, muttä hänelle on ajan mittaan kehittynyt kaikkea muutakin kuin metallinen ulkokuori. Uskallanko sano jopa sydän? Dun dun daa! Ja sitten sieltä tulee EVE robotti ja WALL-E ihastuu siihen. Ettekö usko että se on hyvä leffa? Käykää katsomassa ite.


Numero 2
Liisa Ihmemaassa (1951)
Taas kerran. Tätä elokuvaa pidettäisiin ehkä heikkona koska se ei seurannut alkuperäistä kirjaa tarpeeksi tai että koko elokuvassa ei ole kunnollista juonta tai rakennetta sille.
....
Se tekeekin Liisa Ihmemaasta yhden lempielokuvistani ikinä. Juuri sen takia että koko elokuva on täysin sekaisin kuten kaikki hahmot. Ja tarkoitan alkuperäistä Disney animoitua elokuvaa enkä sitä uutta sanoinkuvaamatonta..... Olen hiljaa.
Mutta täytyy olla eri mieltä juonesta. Siinä on juoni. Liisa putoaa koloon seuratessaan valkoista kania ja lopun elokuvaa hän yrittää löytää kania törmäämällä samalla hyvin epäkummallisiin olentoihin. Mutta lopussa koko juoni heitetään roskikseen ja niinsanottu tarina alkaa kun Liisa pääsee Kuningattaren luo.
En kerro enempää katsokaa se itse.

Ja tässä se on naiset ja herrat, minun lempielokuvani Disneyltä ikinä. Vaikka tämä oli vain top 20 animoitua Disneyn elokuvaa, mutta silti. Esirippu nousee. Olkaa hyvät.

Numero 1
Toy Story (1995)
Kyllä Toy Story paras leffa Disneyltä ikinä! Idea ja konsepti on aivan käsittämättömän tyhmä! Mutta se onnistuu niin monella tasolla! Musiikki on muistettavaa, hahmot ovat muistettavia, animointi on mahtavaa se on vain niin hyvä. Tarina kertoo tuttuun tapaan ystävyydestä ja mustasukkaisuudesta. Elokuva onnistuu myös masentamaan joillakin kohtauksillaan. Ja tuomaan hymyn kasvoille! Voisin kehua tätä elokuvaa teille maasta taivaaseen mutta saatte tyytyä tähän.

Toivottavasti piditte, laittakaa lisää ajatuksia mistä voisin kirjottaa tonne alas kommentteihin.
Ciao bastardos!

2 kommenttia:

  1. TOY STORY!!!!!!!!!! siit tulee kai viel uus onks se ny kolmas vai neljäs... onks se tullu jo ?!?!? HALUUN NÄHÄ SENNNNN!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista