perjantai 28. toukokuuta 2010

Tiesittekö että 1980 luvulla tehtiin biisi joka oli tarkoitettu suoranaisesti Mikki Hiirelle ja jonka lauloi cheerleaderit? What the ?

Varoitus tämä seuraava teksti voi olla ehkä juustomaisin/siirappisin/pastamaisin/mikä tahansa muu ruoka-aineesta muodostettu sana!Pyytääkseni teiltä vielä kiltisti kuunnelkaa samalla tätä kun luette tätä blogia niin pääsette hyvälle fiilikselle.
Fiilistellen!

En voi sille mitään että minulle tulee tämmöinen olo jota en voi selittää, hyvin "lapsellinen" ja energinen fiilis tulee aina kun katson western elokuvia. Tänään puhunkin Clint Eastwoodin kuuluisimmista ja parhaimmista niinsanotuista "spagetti-westerneistä" , Dollari trilogiaan kuuluu Kourallinen Dollareita (1964) , Vain Muutaman Dollarin Tähden (1965) ja Hyvät, Pahat ja Rumat (1966) 
Klassikoita
ja minun lempparini on tämä Hyvät, Pahat ja Rumat. Ja katson sitä juuri tällä hetkellä kirjottaessani tätä blogia. Ja kun olen lopettanut tämän kirjoittamisen ja katsonu elokuvan loppuun menen pelaamaan Red Dead Redemptionia. Monet teistä eivät varmaa tiedä siitä, mutta mitä sillä väliä!
Nyt puhutaan tästä niinsanotusta Dollari-Trilogiasta! Näiden elokuvien takia Sergio Leonen ja Ennio Morriconen Hollywoodin tähtiin näin hienosanaillen. Sergio Leone ohjasi nämä elokuvat ja oli tunnettu näissä elokuvissa siitä kuinka hän käytti "pitkäveteisiä" kohtauksia lähikuvalla päähenkilön naamasta tai muuten vaan suuresta avarasta luonnosta! Ja se on yksi osapuoli mikä tekee näistä elokuvista niin muistettavan. Tuskin siinä ei olisi sitä samaa tunnelmaa ja uhkaavaa teemaa mikä näissä elokuvissa pyörii. Toiseksi Ennio Morricone, samat sanat elokuva ei toimisi millään tasolla ilman Enniota. Ei millään! Ennion tekemä musiikki on jo klassikkoa ja tunnettua kautta maailman! Kaikki eivät ehkä tiedä kun kuulevat tutun "vihellys-biisin" että sen on säveltänyt Ennio Morricone mutta kaikki tietävät että on kyse western elokuvasta. Sitä on parodioisoitu ja matkittu ja en tiedä mutta raiskattu? Mutta se on ylittämätöntä. Ja jos alussa otit neuvosta vaarin kuuntelit samaan aikaan tätä lukiessasi, on väittämättä lempisävellykseni koko trilogiasta.
Nopeasti vielä näyttelijöistä
Pääosassa esiintyy jokaisessa kolmessa elokuvassa
Clint Eastwood, tuskin tarvitsee paljoa sanoa hänestä sillä uskon että ihmiset tietävät tarpeeksi.
Myös pääosassa on Lee Van Cleef joka esiintyi kahdessa Dollari-Trilogian elokuvassa, Vain muutaman dollarin tähden ja Hyvät , Pahat ja Rumat. Lee Van Cleef näiden elokuvien jälkeen jatkoi western elokuvien tekoa kunnes kuoli 1989. Hän oli 64 vuotias tällöin.
Viimeisenä muttei vähäisempänä Eli Wallach joka esitti Rumaa, Hyvät , Pahat ja Rumat elokuvassa eli Tucoa.
Eli ei ole vielä kuollut sentään kuten ei ole Clint Eastwoodkaan, Eli näytteli myös elokuvissa Kummisetä III ja 7 rohkeaa miestä.
Siinä teille nippelitietoa Spagetti-Western elokuvista ja Hyvät, Pahat ja Rumat on yksi maailman arvostetuimmista elokuvista, jos koskaan saatte mahdollisuuden katsoa sen. No se on 3 tuntia elämästänne mitä ette kadu. Ainakin paljon parempi ku 2012..... Paska leffa saatana.

Seeya<3

2 kommenttia:

  1. 2012 ON paska! mut cin city on oikeesti hyvä >:(

    VastaaPoista
  2. tuol ois hyllys hyvät pahat ja rumat ja kasa kaikkee muuta hyvi jännää :DDDdd

    VastaaPoista