tiistai 6. heinäkuuta 2010

Five six crab your crucifix, seven eight better stay up late.. Nine ten never sleep.. Never sleep again

http://swervechurch.files.wordpress.com/2009/10/freddy_krueger.jpg
Jos joku ei ollut niin järkevä ja keksinyt vielä mistä tuo lastentarha riimi tai "nursery rhyme" on peräisin. Sehän on totta kai Painajainen Elm Streetillä elokuvasarjasta. Yksi lempi kauhuelokuvasarjoistani ikinä! En oikein tiedä mikä tässä sarjassa viehätyttää minua... Mutta voin keksiä pari syytä kyllä.


Tuli himo kirjoittaa tästä tietystä Wes Cravenin aloittamasta mestariteok... Okei no ne kaikki eivät ole mitään parhaita? Oikeastaan mikä kauhuelokuva olisi muka koskaan ollut mestariteos? Mutta silti Wes Cravenin charmikas elokuva "Painajainen Elm Streetillä" julkaistiin 1984, sitä voisi sanoa Perjantai 13 sarjan kilpailijaksi, Perjantain ensimmäisen osa ilmestyi vuonna 1980. Ja niitä on ilmestyny 12 elokuvaa (toinen toisiaan huonompia) laskien mukaan re-make elokuvan joka ilmestyi vuosi sitten ja myös Freddy Vs Jason elokuvan. karkaan aiheesta.

Freddy Krueger on siis Painajainen Elm Streetillä elokuvien niinsanottu "pahis" ja ainoa syy miksi katsoa edes koko elokuvasarjaa. Koko sarja sijouttuu elokuva genressä Slasher genreen josta voin selittää myöhemmin jos yleisö haluaa siitä kuulla? Kommenttia kertokaa?
Okei, ensimmäinen osa seitsemästä (lasken vain alkuperäiset elokuvat o_o)
Painajainen Elm Streetillä 1984
Pidän siitä, siinä on yllättävän pieni määrä ihmisiä tapettavana mutta siinä missä Painajainen Elm Streetillä onnistuu ja monet muut epäonnistuvat? On tunnelma. Ja my god tätä on vaikea verrata mihinkään muuhun elokuvaan! Koko elokuvan konsepti on siis se että Elm Streetillä alkaa yhtäkkiä tapahtua kummia ja neljä nuorukaista alkavat nähdä painajaisia (Uuuh siinä on teille se elokuvan nimikin PAINAJAISIA ELM STREETILLÄ GULPS!) ja he kaikki tuntuvat näkevän samanlaista unta miehestä jolla on rähjääntynyt raidallien pusero, hattu (en osaa kuvailla sitä muutakuin englanniksi), ja kynnet käsissä. Nuoret jättävät asiat sikseen kunnes yksi heistä kuolee ZOMG spoilers! Silloin he tajuavat että tämä mies ruudullinen neulepaita, kynnet ja ähh.. Hattu, onkin Freddy Krueger entinen lapsimurhaaja joka on palannut haudan takaa kostamaan Elm Streetin vanhemmille jotka tappoivat hänet tappamalla heidän lapsiaan!
Kyllä siis, Freddy Krueger tappaa nuoria heidän omissa unissaan. Kun näät leffat niin et voi uskoa itsekkään kuinka hypnoa todellisuuden ja unen raja todella voi olla siinä elokuvassa! Siinä on Painajainen Elm Streetillä elokuvien salaisuus. Koska murhaaja iskee unissa, tekijät voivat tehdä melkeinpä mitä tahansa taustalle ja murhaustavoille ja kuvauspaikoille! Vain taivas on rajana. Miksi ihmiset koskaan sanovat edes noin vai sanovatko? Anyways. Tiedän että te jotkut olette näitä lapsia jotka katsovat vain uuden ajan kauhuelokuvia, ellei sitä ole tehty 2000 luvulla niin se on huono. Mutta jos koskaan saatte mahdollisuuden katsoa Painajainen Elm streetillä elokuvia ollenkaan niin ottakaa kaverinne kylään, vähän popcornia, heittäkää aivot narikkaan. Ja valmistautukaa nukkumaan toinen silmä auki.
Hyvää yötä toivoo Genitaalikarhu kaikille. See you in your nightmares! Koska mehän kaikki tiedämme ettei mörköjä ole olemassa.. . . Eikö niin?
http://www.freakingnews.com/pictures/33500/Freddy-Krueger-vs-Edward-Scissorhands--33533.jpg
Ainiin ne muut elokuvat?
Lyhyesti pähkinänkuoressa
Toka osa : Täynnä "salaisia" homoeroottisia viestejä. Ihan katsottava.
Kolmas osa : Yksi parhaimmista mielestäni sarjoissa, paljon ruumita, paljon typerää meininkiä ja Nancy
Neljäs osa : Vähän sekava, ei paras lähellekkään. Jos muistan oikein niin yksi hyvä kuolema sentään.
Viides osa : Paska.
Kuudes osa : Hahahha.. Se roikkuu paskan ja ookoon reunalla.
Seitsemäs osa : Ihan hieno/hyvä yritys luoda se illuusio että Freddy on oikeasti olemassa, kiinnostava elokuva tämä, ensimmäinen, kolmas ja toinen elokuvat voi katsoa huoletta.
Unohdin mainita että Painajainen Elm Streeitllä re-make pyörii myös nyt teattereissa kautta maan! Katson sen varmaan piakkoin ja tuon mielipiteeni takaisin!
TRAILERIT!
Painajainen Elm Streetillä (1984)
Painajainen Elm Streetillä 2 - Freddyn kosto (1985)
Painajainen Elm Streetillä 3 - Unien soturit (1987)
Painajainen Elm Streetillä 4 - Unien valtias (1988)
Painajainen Elm Streetillä 5 - Painajaisten lapsi (1989)
Viimein painajainen Elm Streetillä - Freddyn kuolema (1991)
Painajainen Elm Streetillä 7 - Uusi painajainen (1994)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti