keskiviikko 4. elokuuta 2010

Hello and welcome! Behind the curtain is the world. Part 1

http://smartlemming.com/wp-content/uploads/2009/06/behind-the-curtain.jpg
Hei vain ja tänään ajattelin että aloitan jonkilaisen aiheen mistä alan kirjoittaa ja viimeksi kun puhuin limbosta niin mainitsin siinä kristinuskon. Jotenka miksipä en kirjoittaisi uskonnosta? Okei. Mutta aloitan vähän kaukaa sillä lainasin pari päivää sitten kirjastosta kolme kirjaa. Buddhan elämä , psykologiaa buddhalaisittain ja kreikan mytologia. Ja kun äskön sain luettua ton "Kreikan mytologia" kirjan niin ajattelin kertoa teille siitä.
Periaatteessa koko mytologia on 60 % seksiä joista suurin osa on insesti seksiä. 30 % urotöitä ja 10 % surua. Ajattelin lisätä tähän yhden tarinan mikä on yksi lempitarinoistani koko kirjassa.
*Nippelitietoa alhaalla.

Tiedosto:Landon-IcarusandDaedalus.jpg
Daidalos ja Ikaros
Daidalos* oli taitava rakentaja ja keksijä, joka oli karkotettu kotoaan Ateenasta Kreetalle, missä kuingas Minos* palkkasi hänet arkkitehdikseen. Kun Theseus* surmasi Minotauroksen*, Minos vangitsi Daidaloksen ja tämän pojan Ikaroksen* labyrinttiin heidän osallisuudestaan juoneen. He pakenivat rakennettuaan siivet, joita piti koossa mehiläisvaha, ja he lensivät kohti länttä, kun Ikaros, jota hänen isänsä oli varoittanut pysyttelemään keskellä taivasta, lensi ylös kohti Heliosta*. Suuttuneena pojan yritykseen päästä jumalten valtakuntaan Helios sulatti vahan ja Ikaros murskaantui alas mereen, joka yhä kantaa hänen nimeään Ikarianmeri.


Pidän hyvin tästä tarinasta, se opettaa varovaisuutta ja kuuntelevaisuutta. Rajoja voi kokeilla mutta siitäkin täytyy maksaa. Ikaros maksoi hengellään. Tämä tragedia tuo minulle myös toivoa, että joskus minäkin oppisin lentämään ja osaisin noudattaa Daidaloksen neuvoa. Eiköhän jokainen ihminen jossain vaiheessa elämäänsä halua oppia lentämään? Jos ei lentämään niin jotain muuta. Jotain mahdotonta mitä ei voi saavuttaa, mutta siitä on kiva unelmoida. Toivo.
Ps Alesanan toinen studio albumi on nimeltään "On Frail Wings Of Wanity And Wax"

* Daidalos oli oli kreikkalaisessa mytologiassa taidetyön myyttinen edustaja.
* Kuningas Minos oli Zeuksen ja Europan poika. Kreetan kuningas
* Theseus , sankari joka mm. surmasi Minotauroksen.
* Minotauros, hirviö joka oli Minoksen vaimon Pasifean ja Poseidonin lähettämän valkoisen härän lapsi. Minotauros = Minoksen härkä. Minotauros puoliksi härkä ja puoliksi mies.
* Helios auringon jumala.

Ja viimeistelläkseni koko tekstin. Hyvät naiset ja herrat Mr R. Kelly ja I believe I can fly
http://www.youtube.com/watch?v=LbUpPVOEkdA

1 kommentti:

  1. mun mielestä kreikan mytologia on mielenkiintosta, oisin halunnu käydä siitä kurssin koulussa, mut ei ollu ;<
    t: sekopää.

    VastaaPoista