tiistai 21. syyskuuta 2010

Hello and Welcome Behind the curtains is darkness part 4

Jos minun pitäisi jakaa tunteeni kahtia siitä syntyisi pelko ja rakkaus - ???
Pelko on se joka paljastaa todellisen minäni - ???


Pelko

Jos monta vuotta meitä "kiusannut" tämä aisti oli ja tulee olemaan ikuisesti meidän sisällämme. Monet pelkäävät näitä niinsanottuja "tavallisia" asioita
Joku pelkää kuolemaa
Joku pelkää yksinäisyyttä
Joku pelkää pimeää
Joku pelkää sitä jotakin tuntematonta joka lymyää peiton alla
Miten ikinä sen teemmekin se on mielenkiintoista kuinka pelko aiheuttaa meillä refleksejä ja vaistomaisia eleitä. Vaikka et muistaisi asiaa mitä pelkäät niin tiedät sen olevan pahasta. Tämän testein teki lääkäri Clarapede jonka potilas ei aivovaurion takia muistanut koskaan häntä ja siksi hän joutui aina esittelemään itsensä hänelle. Eräänä päivänä lääkäri laittoi nastan ennen kättelyä ja seuraavana päivänä potilas ei muistanut lääkäriä mutta ei silti suostunut kättelemään häntä.
Pelko on vahva tunne joka aiheuttaa erilaisia tunteita. Itkua, paniikkia, ahdistusta, jähmettyneisyyttä, pakenemista. Pelko voidaan jakaa eri fobioihin ja fobialla tarkoitetaan tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvää kohtuuttoman vahvaa pelkoa, kammoa tai kauhua ja tämän sattuessa tietylle henkilölle se on kontroilloimatonta.
Me pelkäämme eri asioita. Hämähäkkejä, korkeita paikkoja, ahtaita paikkoja, klovneja. Ja näitä fobioita riittää myös outoihin asioihin, joku voi pelätä hampaita mutta silti pystyy pitelemään hämähäkkiä kädessä.

http://www.freeuni.edu.ge/shortprograms/blog/wp-content/uploads/2008/12/fear.gif
On tehty tutkimus siitä kuinka ihmiset usein pelkäävät sitä mitä esi-isämme pelkäsivät. Käärmeitä, hämähäkkejä jne. Minä haluan tietää mitä ihmisille tulee mieleen epämiellyttävistä asioista tai asioista jotka liittyvät pelkoon
Kysyin mitä ihmisillä tulee mieleen näistä asioista tai mitä tunteita se herättää


Klovni

Reetta: Semmonen kuva, missä pelle itkee
Iida: Painajainen

Hämähäkki
Reetta: Kauhee tappamishinku XD
Iida: Pelkoa

Käärme
Reetta: Pelkoa
Iida: Inhoa

Hukkuminen
Reetta: Epävarmuus
Iida: Ahdistus

Kuolema
Reetta: Loppu
Iida: Pimeys

Mörkö
Reetta: Lapsuus
Iida: Mielikuvitus
1 kommentti:

  1. mä en tykkää ahtaista paikoista mis on paljon ihmisii ja sit pelkään koirii. mut en oo koskaa tajunnu sitä kun jotkut kiljuu nähdessään jonkun hämähäkin. mitä se sulle vois tehdä ees ?
    t: et ikinä arvaa kuka ;)

    VastaaPoista