keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hello and Welcome, Behind you is the world. Part 3

http://jerrysjuicebar.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/feelings.jpg

Ahaa ja taas kerran tällee teille tämmönen äikänteksti.HAHA kuha huijasin, mutta inspiraatio tulee tästä äidinkielen tehtävästä mikä meille annettiin ja jonka takia meidän piti lukea tämmöinen teksti jossa puhutaan, Sanattomasta viestinnästä. Ja se onkin ironista kuinka olen joillekkin ihmisille selittänyt tästä mutta olen kutsunut sitä kehon kieleksi.


Se mikä minun mielestäni on parasta kehon kielessä on se että se ei koskaan bullshittaa valehtele. Kehon voi tietenkin tahallaan saada valehtelemaan, mutta useimmiten ei koskaan. Se paljastaa sen mitä kertoja oikeasti ajattelee ja oppimalla, kaikki keinot miten huomioida kertoja kokonaisuudessa on vaikeaa mutta mahdollista, sen avulla voit aina tietää kuka sinulle valehtelee ja kuka ei tai mitä kukin kertoessaa oikeasti kertoo?
Olen puhunut myös ihmisille siitä kuinka ihmisen keho on vain suuri panssari meidän oikeille tunteillemme, peitämme niitä peläten seurauksia, mutta entäpä jos meillä ei olisikaan tätä panssaria ja ihmiset reagoisivat "oikealla" tavalla muita kohtaan näyttäen oikeat tunteensa joka lauseeseen, tekoon ja sanaan. Tasapaino ehkä järkkyisi silloin, eivätkä kaikki tahtoisi elää sulassa sovussa niinkuin niin monet toivovat. Saahan sitä unelmoida mutta tuskin sitä koskaan tulee tapahtumaan.
Joskus tietyt tunteet pääsevät läpi panssareistamme ja nyt puhun kehonkielestä taas. Keho ei valehtele koska alitajunnassasi sinä päästät tiettyjä tunteita lävitsesi ja ne viestittyvät kehoosi olkoon se kynsien puremista, kattoon katsomista tai jalkojen vilkuilemista. Nuo edelliset olivat esimerkkejä ehkä hermostuneisuudesta tai pelokkuudesta mutta ne eivät ole ainoaita tunteita mitä meissä ilmenee.
Suurimmat purkaukset tapahtuvat kun jokin tietty niinsanottu "päätunne" tulee esille sinussa joko tietämättä tai tietoisesti päästät sen virtaamaan koko kehossasi ja se ottaa vallan.
Suuttuessasi äänesi laatu muuttuu ja kasvot näyttävät agressiivisilta, kädet jäykistyvät tai menevät nyrkkiin, jalat ovat levottamat mutta pysyvät paikoillasi ja mielesi halajaa hajoittaa pahimmissa tapauksissa jotakin.
Ollessasi surullinen kehosi antautuu ja antaa periksi. Silmät vuotavat kyyneliä ja vaistomaisesti pyyhit niitä käsilläsi, koko kroppa on vain nuuka ja alistunut maailman murheille.
Nauraessasi koet iloisuutta ja onnellisuutta. Silloin olet täynnä energiaa ja mikään ei tunnu pysäyttävän sinua, tuntuu kuin aurinkokin hymyilisi sinulle ja muu maailma vastaanottaisi onnellisuuden lämpöä mitä sinä jaat.
Nämä tunteet ovat helppoja tartuttaa toisiin ihmisiin, surumielisyys voi saada toisenkin masentumaan, nauru voi saada toisenkin nauramaan, viha voi saada toisen suuttumaan. Vasta jälkeenpäin kun rauhoittuu näistä tietää mitä on tehnyt.
Haluaisin joskus tietää mitä ihmiset tuntevat ja nähdä kaiken kokonaisuudessa enkä vain sitä kuorta mikä meissä kaikissa on. Voisinpa nähdä sinne sisälle ja tietää miten se kaikki toimii ja reagoi.
Ja muistakaa onneksi vaikka et osaisikaan ruotsia, espanjaa, venäjää tai saksaa,
niin osaat silti hymyillä, itkeä, nauraa, huutaa. Nämä kaikki perustunteemme me jaamme toisten kanssa.
Vaikka en osaisikaan sanoa ranskaksi että minä rakastan sinua, niin osaan sen silti näyttää sen sinulle tavalla tai toisella.

Rauhaa kukkaystäväni.

http://www.myjanee.com/gallery/drawings/feelings.jpg

2 kommenttia:

  1. je t'aime

    on minä rakastan sinua ranskaksi (ihan vain tällee btw). voisin joskus opetella sulle vähän ranskaa mikäli arvaat kuka oon! =)

    VastaaPoista
  2. vihaan ku jos tykkää jostai tyypistä, nii se näkyy yleensä niin selvästi. mulla ainakin ku meen ihan punaseks ja alan hihittään ja argh. en tykkää olla ihastunu ;<
    t: thee, kommentoin melki jokaseen 8D

    VastaaPoista