torstai 28. lokakuuta 2010

Heres another Top 10, betcha ya didnt see this one coming eh?

Heipä hei teille kaikille!
Mennäänkö suoraan asiaan? Tässä siis teille top 10 elokuvaohjaajaa! (minun mielestäni)
Tällä listalla on vain ohjaajia joiden elokuvista minä olen nauttinut hyvin paljon enkä listaa tähä heidän innovatiivion tai mestarillisuuden perusteella vain siksi että minä nautin heidän elokuvistaan.
Ja jos tälleen alkupuheeksi otetaan elokuvat. Ja kuinka minä pidän niistä.
Meikää harmittaa se että en muista mikä oli ihka ensimmäinen elokuva minkä näin.... Ihan totta EN MUISTA!
Mutta voin vain veikata että se oli jotain Disneyltä. Disneystä puheen ollen Top 11 paikalle tulee Walt Disney sen takia koska hän ei ohjannu monia Disney elokuvia mutta hän oli tuottajana hyvin monissa niissä jotenka top 11 hänelle. Mutta elokuvista, miksi rakastamme elokuvia? Miksi minä rakastan elokuvia? Rakastan niitä ehkä siksi koska ne, kuten kirjat tai videopelit jne, antavat mahdollisuuden paeta oikean elämän rajoja ja todellisuutta. Se on mahtavaa katsoa kun joku hyppii rakennuksien yli ja joku pelastaa naiset pulasta. Tai miehet. Se luo mahdollisuuden kuvitella itsensä siinä tilanteessa, mutta ottaen huomioon kaikki elokuvat eivät ole vain kuvitteellista viihdettä jotkut ovat aivan kuten oikeata elämää kuvaisi. Sekin silti antaa meille mahdollisuuden karata pois täältä. Joko romanttiseen rakkauselämään tai "äksöni", adrenaliini suonipumppaavaan täyteläiseen sankaritilanteeseen.
Minä rakastan elokuvia siksi että voin muokata todellisuutta. Ja jos en ole tyytyväinen siihen. Muokkaan sitä vähän lisää.
Tiesitkö että sanan elokuva keksi professori Artturi Kannisto? Hän keksi sen sanoista liikkuva kuva.

Number 10.
George Lucas
http://www.hollyworth.com/wp-content/gallery/post-pictures/george-lucas-net-worth.jpg

Anteeksi mutta on ihan pakko laittaa George tähän. Mä, kuten miljoonat miljoonat biljoonat tsiljoonat muut ihmiset, tykkään Star Wars-trilogiasta. No okei mä rakastan niitä. Kaikkia osia. 1, 2, 3, 4, 5, 6.
No okei olin mä vähän pettynyt noihi uusimpiin, mutta en niin paljoa kun jotkun muut fanit jotka eivät edes suostu hyväksymään niitä koko trilogiaan. Ja se on jo aika julmaa. Myöskin George on numero 10 sen takia koska......... Hän teki Howard the Duck..... Ja kuten kaikki maailmassa varmaan tietävät Star Warsin elokuvat niin kenekään maailmassa ei pitäisi tietää Howard the Duckia!
Just kidding, ei se ole niin huono. Mutta verrattuna muihin hänen elokuviin (ottaen huomioon että hän myös käsikirjoitti Indiana Jones elokuvia!!!!) , Howard the Duck on hänen Plan 9 From Outer Space. Tajusitteko? Ai ette. Höh.

Numero 9.
Orson Wells
http://babbleradio.com/classic-radio/Orson-Wells/images/orson-welles-1939.jpg 

 Tästä lähtee varmaa listan ensimmäinen ohjaaja jota ette tunne. Tämä jos kukaan teidän pitäisi tuntea.
Olen nähnyt pari Orson Wellssin elokuvaa. Mutta olen valmis laittamaan tämän miehen tähän listalle vain yhden elokuvan takia! Elokuva joka on myös hänen esikoisensa. Kyllä. Hänen ensielokuvansa on niin hyvä että laittaisin hänet tähän listalle sen takia. Citizen Kane, on tämä kyseinen elokuva jota pidetään maailman parhaimpana elokuvana. Ei "yhtenä maailman parhaista", vaan Maailman Parhaimpana Elokuvana. Se sanoo jo paljon ja en tehnyt paljoa taustatietoa edes koko elokuvasta kun ensimmäisen kerran näin sen mutta kun näin niin Vau. En voi muuta sanoa kun että Vau. Vau Vau Vau. En sanoisi sitä maailman parhaaksi elokuvaksi ikinä, mutta sanotaan että se on todella hyvä. Ja kuka tahansa kuka on yhtä intohimoinen elokuvista kuin minä tai jos vain pidät elokuvista niin olet itsellesi velkaa nähdä tämän elokuvan!
Im serious. ö_ö
Numero 8.
James Cameron

http://weblogs.variety.com/photos/uncategorized/2008/07/14/cameron_james.jpg

Ei, en ole nähnyt Avataria. Enkä tule katsomaan sitä ellen nää sitä 3D:eessä. Mutta hups se onkin mennyt jo elokuvateattereista. En voikkaan nähdä sitä ilman sitä.
Näin muistuttaakseni ihmisiä siitä että en valinnut vanhaa kunnon Jamesia Avatarin takia tähän listalle.
Syy miksi Cameron on tässä, niitä on pari.
Ekaksi tämä jätkä, tämä jätkä ohjasi Terminator ja Terminator 2 (yhden parhaimmista jatko-osista ikinä) samoin hän myös ohjasi Aliens - Paluu (yhden parhaimmista jatko-osista ikinä...Tämä myös) ja viimeisin mutta ei vähäisin, hän myös ohjasi Titanicin. Jep. Ei tarvitse varmaan mitään muuta sanoa kun että Titanic, Aliens ja Terminator 2.
PS Mäki itkin ku näin Titanicin
PS2 Mäki itkin ku näin Terminator 2.

Numero 7
Stephen Spielberg
http://www.happynews.com/showImage.aspx?fn=742008/spielberg-group-gives-1m-pa-jewish-museum.jpg

Pakko myöntää, ilman Stephen Spielbergiä en ehkä olisi niin kiinnostunut elokuvista kun nyt olen. Ja Stephenillä on monta "mestariteosta" jotka ovat vuosien aikana vain parantuneet ja parantuneet. Otetaan esimerkkejä.
Tappajahai - kiitos tämän elokuvan en uskaltanu edes mennä suihkuuni viikkoon.
Kolmannen asteen yhteys - mahtavia mökkikokemuksia minulle!
Indiana Jones elokuvat - Parasta viihdettä ikinä. Näistä pitää joskus kirjottaa individuaalisesti!
E.T - Samoin kuten Titanicissa, saanut monet ihmiset itkemään tai surumieliseksi.
Schindlerin lista - Mahtava! Ei tarvitse muuta sanoa.
Jurassic Park - Vähän sama kuin Tappajahaissa en uskaltanut liikkua ainakaan metsissä viikkoon yksin ainakaan.
Pelastakaa Sotamies Ryan - Sotaelokuvien helmeä melkein täydellisellä näyttelijäkaartilla.
A.I tekoäly - Koskettava ja omalaatuinen tarina.
Ota kiinni jos saat - LOL hyvä leffa! 8 D
Terminaali - Yksi lempielokuvistani (niistä mitä omistan tällä hetkellä)
Ja jos joku viisas huomasi ettei siinä ollut kaikki Stephenin ohjaamat elokuvat mutta siinä oli melkeenpä ne "tärkeimmät", ja jos minun pitäisi valita 3 elokuvaa noista jotka juuri SINUN pitäisi nähdä niin ne olisivat
Terminaali, Schindlerin lista ja Indiana Jones-trilogia, jos ei riitä niin sitten suosittelen katsomaan vielä E.T:een.

Numero 6.
Akira Kurosawa
http://www.palzoo.net/file/pic/user/Akira-Kurosawa.jpg

Ja tähän listallehan voisi myös sisältää ehkäpä vähän Hayao Miyazakinkin, mutta anteeksi et vain päässyt listalle. Sorry.
Akira Kurosawa. Hmm toinen ohjaaja mistä ette ole varmaan koskaan kuullutkaan? Eikö näin? En syytä teitä en minäkään tuntenut tätä ohjaajaa ennenkuin vasta pari viikkoa sitten käytyäni kirjastossa lainamaassa elokuvia ja lainasin monta japanilaista Samurai elokuvaa. Sen jälkeen katsoin internetistä lisää näitä elokuvia ja aloin ihmetellä elokuvien samanlaisuutta ja sitten tajusin että heillä oli sama ohjaaja. Kurosawa.
Yojimbo - onnensoturi, Samuraimiekka, Punaparta, Pahat nukkuivat hyvin.
Akiralla on omanlainen tyyli josta mm. George Lucas on ottanu oppia ja idolisoinut häntä. Ja hän ei ole ainoa. Akira minä nostan hattuani sinulle!
RIP

Numero 5
Alfred Hitchcock

http://carbolicsmoke.com/wp-content/uploads/2009/01/alfred-hitchcock.jpg

YES! Siis, jos et tiedä tätä miestä niin katsoppa tarkkaan. Alfred Hitchcock. Taikinanaamainen keilapallopää. Just kidding. Minä myönnän tälle hepulle mitalin ja siinä mitalissa lukee "Jännityksen mestari".
Muistan aina katsoessani yöllä tv:stä sellaista ohjelmaa nimeltä "Hitchcock esittää" jossa periaatteessa oli lyhyt jännitystarina. Kuulostaa simppeliltä ja sitä se olikin. Ja se oli pelottavaa. Jopa vuosi sitten vielä pelkäsin tämän miehen tarinoita. Ja jos pelkäsit "Linnut" leffaa niin et ole yksin. En ole vielä tähänkään asti katsonut sitä yksin. Ja viime kerralla kun katsoin sitä kaverini kanssa hänen ikkunaansa törmäsi lintu........ Suddle I know.
Mutta tämä mies on tehnyt omia mestariteoksiaan ja ehkä parhain niistä on Vertigo. Siitäkin voisi kirjoittaa vähän myöhemmin lisää. Se on kirjoituksieni arvoinen.

Numero 4
Coenin veljekset

http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/coen_brothers.jpg

Joel ja Ethan Coen. Nämä kaksi eroavat listasta sen takia koska, no, heitä on kaksi. Ja heitä ei voi erottaa koska Coenin veljekset ohjaavat, käsikirjoittavat, tuottavat ja leikkaavat elokuvansa. No ainaki useimmiten leikkaavat. Pyhä Jeesus sentään nämä jätkät ovat kuin kaksi minihollywoodia. Hollywoodilla tarkoitan sitä sitä paikkaa ja elokuvateollisuutta.
Coenin veljeksistä, heidän elokuvistaan tulee mieleen yksi toinen ohjaaja joka myös käsikirjoitttaa ja ohjaa usein omat elokuvansa. Mutta mielestäni Coenit ovat tehneet 1990-2007 yhtiä alkuperäisimpiä elokuvia mitä olen nähnyt. Menetty Maa 2007 voitti jopa 4 oscaria. Tiedätkö mitkä? Paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus ja paras miessivuosa. Wautsi. Hassua eikö vain että sanoin heidän tekevän hyvin alkuperäisiä ja omalaatuisia elokuvia vaikka Menetty Maa perustui Cormac McCarthyn samannimiseen romaaniin. Ja se harmittaa minua sillä Menetty Maan varjoon jää muita suurenmoisia elokuvia. Esim Fargo ja The Big Lebowski.

Numero 3
Stanley Kubrick
http://img.listal.com/image/222910/600full-stanley-kubrick.jpg

Stanley Kubrickin ura ei niinkään ehkä alkanut mestariteoksella. Mutta se loppui mestariteoksella. Ja Stanley piti huolta myös että 46 vuoden uransa aikana hän ei lähtisi tästä maailmasta ilman että hänen elokuvieen ei unohdettaisi. Stanley voi Stanley.
En ole niinkään ottanut selvää Kubrickin ensimmäisistä elokuvista jota hän teki 1950 luvulla. En ole koskaan saanut mahdollisuutta katsoa niitä, mutta niiden takia häntä ei muistetakkaan. Ensimmäistä merkkipylvästä voisi sanoa Spartacus elokuvaksi 1960 luvulla. Elokuvassa on yksi kohtaus joka muistettaisiin ikuisesti "Im Spartacus"
Lolita on taas Spartacuksen jälkeen tehty elokuva joka myös herätti huomiota ei vain elokuvan takia vaan myös siihen romaaniin johon elokuva perustui. Romaani kertoi keski-ikäisen miehen suhteesta hänen alaikäiseen tytärpuoleensa. Jep. On suunnitelmissa lukea kirja ja katsoa elokuva.
Sitten päästään siihen mikä teki hänestä hyvin kuuluisan ei ehkä vain silloin mutta tällä hetkellä. Yksi hänen ylistetyimmistä teoksistaan. 2001 Avaruusseikkailu. Ja siihen ei voi muuta sanoa kun että: ........ Mitäköhän vittua?
Loput tunnetuimpia elokuvia ovat Kellopeliappelsiini joka myös herätti huomiota aikanaan
Full Metal Jacket , sotaelokuva
Hohto mainio kauhuelokuva romaaniin perustuva
ja hänen viimeisin Eyes wide shut. Kiirehdin tuon lopun koska tajusin että haluan kirjoittaa näistäkin erikseen ja tuoda kokonaisen arvioinnin ja analysointini teille tähän paperille. En viitsi spoilata kaikkea tähän listalle.
Numero 2
Tim Burton
http://ovationtv.com/files/large_image_videos/0000/0302/tim_burton_372x495.jpg
Kyllä taas kerran herra Burton löytää itsensä minun teksteistäni ja hyvästäkin syystä.
Tämä herra tässä on NERO. Ei muuta sanottavaa, enköhän ole jo tarpeeksi häntä kehunut muissa teksteissäni. Mitään muuta ei ole sanottavana, ellei sitten seuraavassa tekstissäni hmmm.

Ja nyt lempiohjaajani ikinä (tähän asti) joillekkin se oli ehkä shokki ettei se ollutkaan Tim Burton?
No tässä hän on

Numero 1

Quentin Tarantino

http://www.reviewstl.com/wp-content/uploads/2010/03/quentin-tarantino-smurf.jpg

Olen itseasiassa tehnyt tästäkin hepusta blogitekstin joskus....
Kyllä Quentin Tarantino on lempiohjaajani ever! Tämä heppu, josta mainitsin salaisesti Coenin veljeksissä kuinka he muistuttavat minua hänestä, käsikirjoittaa ja ohjaa minun mielestäni viihdyttävimpiä elokuvia ikinä. Ja Quentin on yksi harvoista ihmisistä jonka käsikirjoituksissa näkyy kuinka alkuperäistä dialogia hän kirjoittaa. Sanoin Tim Burtonia neroksi? Quentin Tarantino on nokkela mutta ei ehkä nero. Hänen elokuvissaan esim otetaan Kill Bill, otetaan vähän samuraita, spagetti westerniä, amerikkalaista shoot 'em uppia, verta ja hän niin syntyy elokuvalajien äpärälapsi joka syöksee tulta ja soittaa sooloja kitaralla!.... Ehe.
No mutta silti siis pointtina oli se kuinka Quentin yhdistää niin montaa elokuvalajia joissakin hänen teoksissaan ja onnistuu siinä missä monet muut eivät. Tekemällä elokuvista viihdyttäviä ja hauskoja. En sano että Kill Bill olisi hänen paras työnsä mutta se on hyvä. Todella hyvä. Sanoisin että jos Quentin olisi ylpeä jostakin työstään niin se olisi Pulp Fiction.
Ja kuten loppuun voisi vielä siteerata kuinka kerran Herra Tarantinoa haastateltiin ja häneltä kysyttiin "Miksi elokuvissanne esiintyy niin paljon väkivaltaa?" johon hän vastasi "No koska se on hauskaa!". Aamen Quentin. Aamen

Kello on 3:17 tähän on hyvä vihdoin lopettaa tämä blogi postaus.
Ensi keskiviikkoon sitten friikit!

3 kommenttia:

 1. mäkin itkin titanicissä ;< itken kyl varmaa missä tahansa elokuvas.
  tappajahai oli naurettava :DD nauroin sille ihmeen suolasillille mitä ne sano haiks nii sikana :D
  Indiana Jonesit on iha jeboi.
  PELKÄÄN VIELKI JURASIC PARKIA IHAN SIKANA ! D:
  oon lukenu hohdon ja rakastan stephen kingin kirjoja ♥ mut haluisin kyl nähdä ton elokuvan, siin on se miesnäyttelijä pääosas joka sopii siihen tosi hyvin, en muista sen nimee mut anyways.
  mulle oli shokki ettei tim burton ollut ykkösenä ;< koska se ois mun listalla, rakastan kaikkii burtonin elokuvii ♥
  Kill Bill sucks, liian epäaito ;o ne veri kohtaukset oli tyhmiä.
  väkivalta ei ole hauskaa, olet perus mies.

  T: teki mieli lukea ja vuodattaa.

  VastaaPoista
 2. En tiedä luetko koskaan tätä kommenttia, ja en tiedä kuka olet mutta ilmaisin ehkä väärin tuossa Quentinissa, ei hänen elokuvansa ole pelkästään väkivaltaa vaan se on siinä hänen leffoissaan yleensä hyvin hillitysti. No joissakin ei. Mutta se millä tavalla se on tehty siinä ja originaali dialogi jota Quentin kirjoittaa on se joka eniten "hyppää" kuvaruudulta. : o

  VastaaPoista
 3. EN LUE SITÄ IKINÄ. :DDD no siiis, omnomnom, Kill Billissä hillittyä väkivaltaa? :DDD no okei, huono esimerkki, mut kaipa mä nyt sit luatan sun asiantuntevuutees.
  T: no okei, sä tiedät jo kuka oon : D tiia.

  VastaaPoista