keskiviikko 24. marraskuuta 2010

At first it feels a little bit of itchy, but when youre whole skin starts to come off, youre a Ghoul.

Hello freaks!
51 kerta täällä taas kirjoittelemassa tekstiä.
Tänään haluun puhuu vähä masentavasta aiheesta, maailmanloppu. No siis en pelkästään maailmanlopusta vaan aiheeni liittyy pikemminkin maailmanlopun jälkeiseen aikaan ja erilaisiin mahdollisuuksiin mitä sen jälkeen tapahtuisi.... No okei maailmanloppu siinä jo kaksi sanaa maailma ja loppu. The End! Et mitä lopun jälkee voisi enää käydä? Jotenka puhutaan siitä sitten lainausmerkeissä.
Tietyt ihmiset jotka tuntevat mut tietävät että mä oon toosi fani Fallout 3 videopelille. Olen kokeillut muitakin niitä sarjassa olevia mutta, I love Fallout! Ja mä myös pidän hyvin paljon Mad Max elokuvasarjasta.
Mikä näitä kahta yhdistää?
Post-apocalyptic setup!

http://cache.io9.com/assets/images/io9/2008/06/capitolnuked040_screen.jpg

Post-apocalyptic = Maailmanlopun jälkeinen.
Kyllä, jotenki monissa novelleissa ja elokuvissa maailmanlopun jälkeistä aikaa tykätään kuvaa ja niinsanotun "ydintalven" jälkeen. Ja tässä on syy jos jotakuta kiinnostaa. "Ydintalvi" meinasi kerran oikeasti tapahtua Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä kylmän sodan aikaan. Tätä sanottiin Kuuban ohjuskriisiksi ( v.1963)
Pähkinäkuoressa, teille niin innokkaille oppijoille ;), Neuvostoliitto rakennutti Kuubaan tukikohtia jotka olivat mahdollisia laukaisemaan ydinohjuksia Yhdysvaltoihin, Yhdysvallat piirittivät Kuuban ja siitähän Neuvostoliitto ei pitänyt ja varoitti Yhdysvaltoja etteivät hyökkäisi tukikohtien kimppuun. Jotenka oltiin siis vähän huonomassa jamassa. Ja koko maailma oli siinä mukana ja vain sen takia että kaksi supervaltaa kamppailevat kuin kaksi pikkupoikaa leikkikentällä. Jos Yhdysvallat hyökkäisivät, Neuvostoliitto ampuisi yhdinohjuksia mikä johtaisi Yhdysvaltojen ydinohjus hyökkäykseen. Mikä olisi johtanut 3 maailmaan sotaan ja ydintalveen. Onneksi kuitenkaan näin ei käynyt. Vaan supervallat eivät uskaltaneet hyökätä toistensa kimppuun juuri molempien valtojen ohjusten määrän takia. A little knowledge doesnt hurt anyone, doesnt it ?
Nyt te siis tiedätte minkälaiseen aikaan ja miljööseen maailmanlopun jälkeiset novellit, elokuvat ja pelit usein sijouttuvat. Täysin tuhoutuneeseen maailmaan jossa ihmiskunta yrittää rakentaa itseään uudelleen julistaakseen sen omakseen, ollaksensa maailman herra. Mutta tämä ei aina toimi suunnitelmien mukaan, jos maailmanlopun jälkeen selviää ihmisiä niin kaikki muut eivät ole aina valmiita yhteistyöhön kuten nämä viihdelähteet ovat meille kertoneet. En osaa selittää teille miksi tämä aihe kiinnostaa minua niin paljon? Varmaan sen Fallout 3 takia..
Ja tämän kiinnostukseni takia tavallaan en ole päässyt miettimään muita maailmanlopun jälkeisiä aikoja. Ehkä jos maailmanloppu tulee niin ehkä meistä jääkin vain epämääräisiä energiamuotoja liikkumaan tyhjiössä tai avaruudessa. Ehkä me olemme niinsanottuja "enkeleitä" liikkuen galakseista toiseen tietämättä siitä. Ehkä se on meidän oikea olomuotomme. Tai alkuperäinen muoto. Think about it.

Ps Matiaksen kulmakorneritietonurkka! Pointless knowledge!
(pidättekö näistä? Antakaa mun tietää, kommenttia tai jotain hihkasua?)
Varoitus tämä on nörteille
Täl kertaa tämmönen random faktan tarjoaa teille HAL laboratory ja se on peliyhtiö. Joka kehitti ehkä yhden maailman aliarvostetuimmista rpg-peleistä. Earthbound joka on japaninkieliseltä nimeltään Mother 2. Kyllä Mother sarjaa on 3 osaa. Ja ensimmäinen osa ei koskaan lähtenyt Japanista, paitsi nykyään internetistä voi ladata nämä kaikki osat mutta kuka nyt sellaista tekee? 8 D
Mother 2 sarjassa on 4 päähenkilöä Ness, Paula, Jeff ja Poo.
Kyllä yhden päähenkilön nimi on oikeasti Poo. Im not kidding! Look it up!
Tämä on Snessille eli Super Nintendo Entertainment Systemille ja Earthboundia suosittelen kenelle tahansa pelaajalle! Jokaisen pitäisi kokea tämä peli. Ladatkaa ZNES (super nintendo emulaattori) ja ladatkaa Earthbound rom itsellenne! Se on helppoa eikä tarvitse maksaa mitään.
Psps Kyllä Ness on SE Ness Super Smash Bros- peli sarjasta ja Lucas joka ilmestyi Super Smash Bros Brawlissa oli yksi Mother 3 pelin päähenkilöistä.

http://www.smashbros.com/en_us/characters/images/hidden01/hidden01.jpg

1 kommentti:

  1. AHHAHAAA, SUPER SMASH BROS ON LOISTAVA ! ...varsinki napeissa XDDDDDD♥

    Mä en kykene miettimään maailmanloppua ydintalvena kuitenkaan. Sehän on vain maapallon loppu, ihmisten loppu ja eläinten loppu (vaikka he tuskin sitä edes halusivat tai siinä olivat millään asteella mukana.) Tämä etten kykene sitä noin hahmottamaan johtuu ehkä siitä, että mulle maailma on aika sama ku universumi, avaruus, kaikki tämä olemassa oleva ja olemassa olematon, kaikki se mitä on ja mitä ei ole. Sillä kun miettii maailmanloppua tulen ainakin itse miettineeksi maailmansyntyä ja alkua. Mistä se kaikki ja milloin se kaikki syntyi joka kohtaa lopun sun käsitteessä maailmanloppu? Oletko alkukertomuksen, alkuräjähdyksen (minkä niistä) vai evoluution kannalla? Mielenkiintoinen aihe, sitä en kiistä. Ja ydintalvi ois jännä kokemus !

    VastaaPoista