keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Who keeps asking these damn questions??

Kuinka hyvin tunnen itseni?
Onpas tähän blogiin nyt tullut oikea kysymystulva. Kukaan ei ole taaskaan siis näitä kysynyt vaan olen tuonut itse itselleni nämä esille jotta voisin saada näistä jotain irti. (Ja pakko valittaa tähän väliin että kyllä nyt jomottaa hammasta koska tulin juuri hammaslääkäristäni ja siel tungettiin ovikiila hampaitteni väliin) noh mutta asiaan friikit.

Kuinka hyvin oikeasti ihminen tuntee itsensä? Kukaan ei varmasti kiellä sitä etteikö itse tuntisi itseään kaikista parhaiten. Harvoin tapaa ihmistä jonka ystävä tuntisi hänet paremmin kuin hän itse.
Tunnet siis itsesi parhaiten kuin kukaan muu mutta tunnetko itsesi kokonaan? Jos joku tulee sanomaan minulle joskus että "Minä tunnen itseni täydellisesti! Minussa ei ole mitään mitä en tietäisi." Sanoisin että hän valehtelisi. Biologian mielestä ihminen koostuu soluista, vedestä, atomeista ja molekyyleistä jne jne. Historian mielestä ihminen kehittyi apinasta. Psykologian mielestä ihmistä ohjaa hänen aivonsa ja alitajuntansa. Minun mielestäni ihminen on täynnä salaisuuksia ja koostuu niistä kun hän myös alkaa hahmottaa niitä. Kehittyessämme meidän keho on täynnä kysymysmerkkejä jotka ovat sisällämme ja joka kerta kun me tajuamme jotain itsestämme yksi kysymerkki häviää. Niitä on rajatusti, mutta kukaan ei ole vielä käsittänyt itseään niin etteikö hänellä olisi kysymysmerkkejä jäljellä.En sano etteikö kukaan olisi ikinä kysynyt itseltään mikä minä olen? Enkä tarkoita evoluution tai psykologian tai filosofian tai biologian avulla. Kaikki nämä auttavat kuitenkin sinua ymmärtämään itseäsi mutteivät koskaan anna vastauksia. Nämä aiheet antavat meille suunnan ja esittää meille kysymykset johon sinä yksin voit vain vastata. Sanon vaan että ihmiset kysyvät paljon elämän merkitystä ja elämää.
Miksei kukaan ihmettele itseään?
Päättäen tämän tekstin kuuluisaan quoteen
"What is a man? A miserable pile of secrets!"
jos joku tietää ton ilman googlettamatta niin nostan sille hattua ja annan vähän kakkua.

Ps RANDOMfaktakorneri!

Tämä on tällä kertaa vähän lyhyt mutta tiesittekö että joulupukin punainen väri ja olemus on alunperin tullut vanhoista Coca-cola mainoksista? Coca-colan punainen väri näyttääkin nyt aika tutulta siinä joulupukin nutussa. Ja tiesittekö myös sen että kun Coca-colaa ensimmäisen kerran valmistettiin, sen alkuperäinen tarkoitus oli olla lääke vatsakipuja varten? Vautsi jokapäivä oppii jotakin uutta.


Tänään oli vähän lyhyt teksti..

2 kommenttia:

  1. viisaus on oman tiedon rajallisuuden tunnustamista.

    VastaaPoista
  2. minä jopa tiesin tuon pukki-jutun. muu olikin vähän hepreaa.

    sinä olet viisas rakas.

    VastaaPoista