sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Where the wild things are? Seriously where the hell are these guys??

TÖTTÖDÖRÖÖTÖTÖTÖTTÖTÖTÖTTÖTÖRÖÖ TÖTTÖTTÖTÖTÖÖ! TÖTTÖTTÖTÖTÖÖ! TÖTÖTÖTÖTÖÖTÖRÖÖ!!11! Jne . . .

On aika taas postata elokuvista jotakin. Oliko yllätys? Ei varmaankaan!
Noni, asiaan!


Top 5 elokuva triviaa (mitä te ette tuskin tienneet)!
Number 5

Ihmemaa Oz ( The Wizard of Oz)


Mä voisin lyödä vaikka vetoa että ehkä 1/10 teistä on nähnyt Ihmemaa Ozin ja loput teistä sentään ovat kuulleet siitä! No mutta jos kukaan teistä ei ole jostakin ihmeen syystä kuullut siitä niin minäpä kerron teille. Ihmemaa Oz on ja varmasti tulee olemaan vielä yksi suurimmista ja suosituimmista lastenelokuvista (alkuperältään ne ovat kirjoja) ja hyvästä syystä! Sillä se on värikäs, ystävällinen, iloinen, surullinen, draamattinen, hauska, fantasiaa täynnä oleva filmi. Siitä voi nauttia minkä ikäinen vain.
Ja sitten on kaksi syytä miksi se on listalla sijalla 5.

1. Ensimmäinen syy on se että Dorothyn näyttelijän, (Dorothy on siis se päähenkilö, kvg) Judy Garlandin, piti näytellä 11 vuotiasta pientä tyttöä, mutta ainoa ongelma oli se että hänellä oli jo alkanut puberteetti ja Judy oli jo miltein teini-iänsä loppuvaiheilla, jotenka mitä studiot päättivät oli se että Judy laitettiin ankaralle kanakeitto ja ei jälkiruoka dieetille koska hänen piti siis näyttää nuoremmalta. Loppujen lopuksi mitä studio teki oli se että he laittoivat Judylle korsetin hyvin tiukalle ja joutuivat opettamaan hänelle miten puhua, tanssia ja kävellä korsetin ollessa kireällä! Hmm siinäpä vasta omistautumista työllensä.

2. Toinen syy liittyy myös näyttelijään ja tällä kertaa puhunkin elokuvan pahiksesta. Lännen pahan noidan näyttelijätär Margaret Hamilton, joka on siis aivan hullu tässä elokuvassa. Holy shit. Niin Margaret Hamilton oli alunperin lastentarhanhoitaja ennenkuin hän näytteli tässä elokuvassa  . . . . O_O


Numero 4
Star Wars 4-6
(Tähtien sota)

Oi Star Wars, mitä siitä enää voisikaan sanoa mitä ei ole jo sanottu? En tiedä, mutta minulla on silti sanottavaa siitä. Star Wars on mielestäni yksi niistä niinsanotuista "nörtti-elokuvista" jota ei tarvitse häpeillä jos olet nähnyt sen, mutta se varmaan herättää paljon miettimistä ja keskustelua sen faniyhteisöä kohtaan. Star Warsilla ja Star Trekillä on yks maailman suurimista faniyhteisöstä jolla on ehkäpä jopa miljoonia omistautuneita faneja jotka pukeutuvat näihin hahmoihin, näyttelevät kohtauksia elokuvista, pitivät kokouksia puhuakseen Star Warssista analysoiden sarjaa kokonaisuudessaan! Tai sitten vain pitääkseen hauskaa. No mutta päästään tämän elokuvan triviaan tai pieneen virheeseen että miksi se on tässä listalla.
Syy = Kaikki varmaa tietävät Darth Vaderin? Yksi elokuvamaailman tunnetuimmista pahiksista!
Mutta tiesikö kukaan teistä sitä että Darth Vaderin näyttelijä ja ääninäytelijä on eri ihminen? Hmm
Kyllä Darth Vaderin kehonäyttelijä on David Prowse joka on entinen kehonnostaja, mutta hänen ääninäyttelijänsä oli James Earl Jones. Oliko se myös sattumaa että kuvausten aikana David puhui dialoginsa vaikka hänen äänensä ei kuulunut? Oliko se myös oudon sattumaa että kuvausten aikana David ja James eivät koskaan tavanneet toisiaan?αριθμός 3
(The Terminator ja Poltergeist)

Tässä on teille jaettu paikka koska ajattelin että nämä molemmat olivat musta niin, hilarious! :D
Okei ensinnäkin kaikki varmaan tietävät Terminator elokuvan ja Arnold Swcahnerfjelkjgeekjrin? Kaikki tuntevat ne klassikko lauseet "I'll be back" jne jne. Terminaattori on yksi myös näistä kulttielokuvista jotka teidän pitäisi nähdä. Ainiin ja jos ette muutes tienneet niin ensimmäisessä elokuvassa Terminator sarjassa Arnold oli pahis ja yritti tappaa Sarah Connorin ja sitten muissa osissa hän on hyvis. Siinä on plussaa teille tietämättömille. Mutta se suurin syy nyt on se että miksi Terminator pääsi tähän listalle on . . . .
The reason = Siksi koska Arnold Schakjwarzeneggerillä on vain 16 dialogia koko elokuvassa. Ihan totta! Only 16 lines of dialoge! Koko elokuvan aikana. Kaikki "I'll be back" ja "Fuck you asshole" jne jne.
Okei toinen trivia liittyykin Poltergeist elokuvaan joka on täynnä kaikenlaista hullua spesiaali-efektejä! Ja suosittelen katsomaan sitä elokuvaa, koska se on myös ihan hyvä kauhuelokuvakin. Jos joku on nähnyt tämän jo niin sitten ne tietää mitä tarkoitan. On olemassa yksi kohtaus siitä elokuvasta josta yksi päähenkilö joutuu ei-valmiiseen uima-altaaseen joka on täyttynyt vedellä rankkasateen vuoksi. Päähenkilö on siis tyttö ja joutuessaan tänne pintaan pulpahtaa luurankoja jotka tietenkin pelästyttävät tämän päähenkilön niin pahasti että hän melkein paskoo housuunsa (noeiläppäläppä). Mutta ne luurangot jotka pulpahtavat olivat oikeita luurankoja. Ohjaaja Tobe Hooper ja tuottaja Steven Spielberg miettivät ja olivat sitä mieltä että pahviset luurangot olisivat liian kalliita ja olisi halvempaa ostaa oikeita luurankoita ja heittää ne veteen. : ) nice one.
Luuranko kohtaus ! ---> http://www.youtube.com/watch?v=sd0m0f1x8Rg about 03:35 eteenpäin.


Nummer 2
Jaws (Tappajahai)


Oho katos taas Steven Spielbergin elokuva. Hm. Nojaa mutta Tappajahai on mahtava filmi! Niin mahtava etten uinut sen jälkeen. En ainakaan vuoteen. Sillä on psykologisia vaikutuksia suhun! En tiedä onko tää vaa mulla. Tuskinpa. Tappajahai on silti awesome ei vain sen hain takia mutta myös kolmen päähahmon takia! Ja siinä missä tämä elokuva on vahvimmillaa kun kolme päähenkilöä Quint, Martin ja Hooper lähtevät metsästämään tätä haita ja he viettävät jonkin verran aikaa kolmistaan pienessä ahtaassa Orca veneessä vedellen kännejä, puhuen arvistaan ja naisista ja laulaen. Heidän kolmen erilaisuus täydentävät toisiaan ja se tekee elokuvasta onnistuneen!

Shark - OHAI!

Taas kerran triviaa on se että kuinka paljon kriitikot ja katsojat ovat kehuneet Spielbergin nerokasta ratkaisua ettei hän näyttänyt haita vaan kuvasi hänen näkökulmastaan ja vasta elokuvan lopussa robotti hai näkyy kokonaisuudessa. . . No Spielberg ei näyttänyt haita sen takia että miltein koko elokuvan aikana hai oli rikki. Ja se onkin oikea syy miksi Spielberg ei voinut näyttää haita!

Número 1
Ten commandments (Kymmenen käskyä)


Kyllä ! Se on oikeasti raamattu elokuva tässä listalla numero 1. Jos olet niin tyhmä ettet tajua nimestä jo että tämä elokuva liittyy siis Moosekseen ja hänen ihmetekoihinsa joiden avulla hän vapautti juutalaiset orjuudesta egyptiläisiltä. Klassikko, klassikko, klassikko elokuva! Painii samassa sarjassa Casablancan kanssa. Mennään siis suoraan asiaan koska teitä varmaan kiinnostaa mikä on voittaa nuo triviat? Minäpä kerron teille.
Moni ei varmaan tiennyt mutta tästä elokuvasta on kaksi versiota. Tunnetumpi on tottakai tämä  v.1956 valmistunut mutta on myös toinen mykkäelokuva joka tehtiin vuonna 1923. Sama ohjaaja Cecil B. Demille, ohjasi siis tämän elokuvan johon käytettiin todella paljon rahaa, lavasteihin siis. Oli oikeita 10 metrisiä Sfinksejä, suuria pyramideja, rattaita, egyptiläisiä pukuja, kokonainen kaupunki, kaikenlaista! Helvetin kallista! Ja Cecil halusi säästää rahaa. Jotenka hän päätti haudata kaikki lavasteet aavikolle! Ja vasta hänen elämänkerta kirjassa annettiin vihje että mihin nämä olisivat haudattu ja nyt suuret fanit ovat alkaneet etsiä sitä kaikkialta tätä maagista lavastekaupunkia!

Toivottavasti tämä ei auttanut teitä ollenkaan! : ) Mutta nyt varmasti olette 1 % viisaampia nippelitiedossa.
Näitä trivia tietoja on varmasti hyvin paljon ja voisin listata vaikka top 100 listan mutta tuossa on nyt vain mitä ensimmäisenä tuli mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti