torstai 3. maaliskuuta 2011

Really?? Zombies, seriously. PART 2

On aika jatkaa mihin jäätiin.
Ja ottaen huomioon kuinka hurjan paljon näitä elokuvia on (d44). Ja kuinka useita niistä en ole nähnyt
niin pyydän anteeksi kommentoimisen lyhyyttä. Tietyissä elokuvissa sanottavaa riittää varmasti :)


IndeedThe Return Of The Evil Dead aka The Return Of The Blind Dead (1973)

Kyllä tämä on jatko-osa Tombs of the blind deadille ja tämä kuuluu Blind dead leffasarjaan
Trailer -------> Tämäkin on espanjalainen


Garden Of The Dead (1974)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dd/Garden_of_the_Dead.jpg
Epäkuolleita vankeja jotka tulevat pilveen formaldehydistä. . . 8DD
Traileri --; En löytänyt ;__;


Tällä seuraavalla on monta nimeä kröhöm!
Don't Open The Window (aka Let Sleeping Corpses Lie, The Living Dead At The Manchester Morgue, Do Not Speak Ill Of The Dead) (1974) : )

Tämä on yksi näistä zombie-elokuvista, jota suosittelen katsomaan. Tiedätte klassikon Night of the living dead josta puhun pian ja tämä elokuva oli sen jälkeen  ja nosti zombie-elokuvien standardit eli se on hyvin paljon gore meininkä.
Trrrrrrrrrrailer ---> 8 ) click here!

Sugar Hill (1974)

It has Samuel L Jackson! 8D "I have had it with these motherfucking zombies on this motherfucking hill!"
Tää kuulu näihin kuuluisin afro-amerikkalaistuneisiin elokuviin. Tälläisiä elokuvia oli siis muitakin olemassa joka käytti afro-amerikkalaisia castissa ja käytti sitä hyväkseen. Mitä tarkoitan sillä on esim. --- Blacula ---
"Blacula, Draculas soul brother"


Shock Waves (1977)


Filmi jossa on vittu Nazi Zombeja. Call of duty ftw! Ja siinä on Peter Cushing, oooh spank me!
Tröileri  --> CLICK TÄSTÄ

Nyt päästään asiaan.Hyvät naiset ja herrat
Tässä on yksi parhaimmista ja eeppisimmistä zombie-elokuvista ikinä
Dawn Of The Dead (1979)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/1/13/Dawn_of_the_Dead_1978.jpg
OOOOOOOOOH YEAH!
:D
Ihan alkuun. Tämä on siis jatko-osa Night of the living deadille. Josta puhun ihan pian ja samoin tästä sarjasta.
Dawn of the dead voi hyvinkin olla tähän asti paras zombie-elokuva, mikään ei ole vielä saanut ylittänyt sen mahtavuutta. En tiedä miten sitä voisi kuvailla, se on vain pakko nähdä! Yksi syy miksi sitä voi pitää niin mahtavana koska se koko elokuva on kuvattu ostoskeskuksessa! Ja siinä heti voi mielikuvituksesi laukkaa. Kuinka siistiä olisi olla ostoskeksuksessa ilman mitään sääntöjä? Vaikkakin ympärillä olisi zombeja. . Mutta silti! Ja ihan btw, tämän elokuvan spesiaali efektit ovat tehneet efekti mestari Tom Savini! Mitä kaikkee voi muka pyytää tältä elokuvalta?
Okei, mun on myös pakko ottaa esille että kyllä tästä on tehty remake vuonna 2004.
Se ei itseasiassa ole huono. Ei todellakaan. Jos odotitte että haukun sen pystyyn niin en. Se ei ole huono elokuva, mutta verrattuna alkuperäiseen, se on huonompi. Huomattavasti huonompi. Molemmat elokuvat on katsomisen arvoisia mutta alkuperäisen katsominen on kai jokin kymmenestä käskystä eli se on PAKKO katsoa. Ehkä teen joskus myöhemmin tekstin vertaillen niitä kahta elokuvaa.

Ja nyt pääsen siihen sarjaan. Periaatteessa näitä elokuvia on tässä ". . . Of the dead" sarjassa 3.
Night of the living dead (1968), Dawn of the dead (1979) ja Day of the dead (1985)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ed/Night_of_the_Living_Dead.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/0/09/Day_of_the_dead.jpg

Nämä kolme ovat ne "pää"elokuvat niinsanotusti. Ne joiden katsomista todellakin suosittelen. Varsinkin kaksi ensimmäistä. Kuten varmaan tajusitte niin Day of the dead on näistä huonoin. Sekään ei siis ole huono elokuva, mutta sillä ei vain ole samanlaista jännitettä kuin Night of the living deadilla tai samanlaista hauskuutta kuin Dawn of the deadilla.
Ja en halunnu puhua Night of the living deadista ja day of the deadista vastakuin pääsin tähän keskikohtaan. Sillä silloin voisin ottaa nämä kaikki kolme elokuvaa ja keskustella niistä vapaasti!
Okei okei unohdin oikeasti tuon nightin tuosta välistä . . . Mutta ei se mitään tämä tuntuu olevan parempi idea.
Mikä tekee Night of the living deadista hyvän? Voin ihan oikeasti sanoa sen että jopa se alku yhtä hyvin voisi olla lyhytfilmi ja silloinkin olla mestariteos. Siis monella tapaa George A Romero teki hyvin tässä elokuvassa joka siis julkaistiin vuonna 1968. Yksi syy oli että vaikka hänellä oli mahdollisuus käyttää väriä, hän teki silti mustavalkoisena tämän elokuvan. (Joka saa sen näyttämään vanhemmalta kuin mitä se on) ja toinen asia oli se että hän harvana ihmisenä otti tummaihoisen afro-amerikkalaisen Duane Jonesin pääosaan elokuvaansa. Propsit Georgelle! Ja muutenkin tämä elokuva pitää sinut tuolissasi kiinni vain sen jännitteen takia. Ihmiset ovat vankina talossa ja zombiet ovat piirittäneet koko paikan. Ja sanonpahan vaan että loppu on jotakin mitä varmasti et odottaisi!

Trailerit ----; Night of the living dead   , Dawn of the dead , Day of the dead ja Dawn of the dead remake

Zombie (1980)


Hehee, pääsen taas kirjottelemaan. Lukekaa tämä pliis mutta tuskin pysytte kärryillä. Sillä tähän zombie elokuvaan liittyy hassu pieni tarina. Tässä se on pähkinäkuoressa
Kröhöm! Aloitetaan tästä. Jos yrität etsiä näitä elokuvia niin löydät elokuvat Zombie, Zombie 3, Zombie 4, Zombie 5 ja Zombie 6. Mutta odotas. . Missä ihmeessä on Zombie 2? No tästä se tarina lähtee. Kaikki alkoi siis kun George Romero teki Dawn of the deadin, joka oli siis jatko-osa Night of the living deadille niin muuan italialainen ohjaaja Lucio Fulci teki epävirallisen jatko-osan Dawn of the deadille jonka nimeksi tuli Zombi 2. Elokuvat eivät siis liity mitenkään toisiina. Jotenka kun Zombi 2 tuli kaupattavaksi muualle maailmaan, oli ihan turhaa kutsua sitä Zombie 2 koska ei ollut ykköstä. Eikä olisi järkeä kutsua sitä Dawn of the dead 2 koska se ei liittynyt siihen elokuvaan mitenkään. Jotenka päätettiin antaa tällä elokuvalle nimi Zombie. Eli jotenka Zombie onkin nyt Zombie 2. Ja sitten taas kun Zombielle tehtiin lisää jatko-osia niin sitten päätettiin että ei jakseta enää pelleillä ja kutsutaan Zombi 3 sitten Zombie 3.
Samoin myös Britannia joutui tähän tähän sotkuun ja kutsui Zombi 2 omassa maassaan sitten Zombie Flesh Eaters, ja sitten tuli Zombie Flesh Eaters 2 ja Zombie Flesh Eaters 3 jne jne.
Toivottavasti tajusitte : D
Traileri -------Zombie 1 = 2 vaiko 2 = 1


City Of The Living Dead alias The Gates Of Hell (1980)


Yllätys, tämäkin on Lucio Fulcin ohjaaa : )
RAILER-------City of the living dead. (Y)

Zombie Holocaust (1980)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/19/Zombie_h_dvd.jpg

Ja taas Lucio Fulci. Ja tässä vaiheessa jos joku herranjestas lukee tätä, niin voin mainita sen että Lucio Fulcin Zombie tai Zombi 2 oli kuitenkin hyvin menestyksekäs ja se todisti heille että väkivalta myi. Miljoonia jopa. Lucio "The Godfather of gore" Fulci nosti esille uuden tason Zombie elokuvissa ja kauhuelokuvissa ylipäätään.
Saatte kiittää häntä että teillä on teijän Saw elokuvat. .  Hyh
Zombie Holocaust, traileri tässä klikkaa


The Beyond (1981)


Tiesitkö että tämäkin elokuva on Lucio Fulcin? 8D OH KATOS PERKELE!

Väärinpäinkirjoittamine on kivaa :D--------Ireliart


Burial Ground: The Nights Of Terror (1981) LA NOCHE DEL TERROR!! AIYAIYAI

AY CARAMBA! Ja siinä on myös ehkä maailman huonoimmat zombiepuvut. Ehkä.
La noche del taco bell mosa ma mia! - - -- TrailerDead & Buried (1981)


Traileri-------- Kuollut ja Kuopattu (lol se traileri onki traileri sanassa)


Zombie Lake (1981)ZOMG! Lisää Nazi Zombeja. Tällä kertaa ne tulee vedestä. Dun dun daa


The Oasis Of The Zombies (1983)


La tumba los muertos vivientes! Alan tykätä näistä espanjalaisista ja italialaisista kauhuelokuvista 8D
Le trailer Huikeaa tämä dubbaus eikö ?


Night Of The Comet (1984)En aijo valehdella tämä elokuva näyttää ihan Kick-Assilta! 8D Naiset pieksee ja ampuu zombei? Vittu jee! Plus siinä on myös hyvät zombie efektit toisinkuin monissa muissa sen ajan elokuvissa. Ehdottomasti tsiigatkaa! Ei oo ees feministeillä varaa sanoo mitää.
Teenager badassery


Return Of The Living Dead (1985)

Kuinka hassua, suosittelen katsomaan tätäkin. Tämä elokuva on vaan awesome. Zombiet haluavat aivoja = awesome, soundtrack = awesome, Punk teinit = awesome 8D! Tää on vaa uskomattoman hauska elokuva
TEHMOSTAWESOMEST2MINUTES

UPDATE
Ja tähän onkin hyvä taas lopettaa ja pitää tauko ja kaikille niille jotka eivät pidä tästä zombie-elokuva retrospektiivistä niin ei hätää. Seuraava postaus on viimeinen näistä ja viimeistelen tämän
ja minulla on jo pari suunnitelmaa tulevaisuudessa teksteille. Pari liittyy elokuviin ja pari liittyy vain taas pohtimiseen. Että odottakaa vain, viikonloppuna viimeistelen tämän ja ehkäpä alotan jo pohdinta tekstini joka perustuu aforismiin joka pulpahti mieleeni yksi päivä.
Sayonara siihen asti friikit!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti