tiistai 31. toukokuuta 2011

Finger me

Vau kiitos kaikille teille jotka ovat ehdottaneet näitä musiikkivideoita tälläiseen uuteen juttuun jota haluan kokeilla.
Muistakaa aluksi ennenkuin alatte lukemaan se että minä en ole ammatiltani muusikko tai mikään pro musabisneksessä. Rakastan musiikkia ja tietty genreä siitä eli hardcorea periaatteessa. Kaikenlaista rankkaa, mutta kyllä silti tykkään kuunnella toisenlaistakin musiikkia. Jotenka nyt kun siis yritän parhaani mukaan avaa mielipidettäni teidän ehdottamista musiikkivideoista, yritän päästää sisältäni analysoivan itseni jotta pääsisin aloittamaan jo. Okei, vedä syvään henkeä. Yy kaa koo. . .


Teen kaks per kerta jottei tekstiä tule liian paljon eikä liian vähän

Siitä listasta jonka keräsin niistä biiseistä mistä halusitte minun puhuvan. 2 biisiä osuivat kaikkien muiden yli silmääni. Aloitetaan tästä ensimmäisestä jonka minulle lähetti Mico (klick the link to find a blog). Tämän biisin nimi on Atmosphere - Guarantees
Haluan myös sanoa kaikille niille jotka lukevat tätä niin antakaa itsellenne avoin mieli näitä biisejä kohteen sillä minulle ehdotettu kaikenlaista ja vaikka en pitäisikään niin rohkaisen teitä silti kuuntelemaan jos vaikka sattuisitte pitämään siitä.

Allrait. Tykkäsin biisistä. Joskus tiedättekö tulee näitä että biisin vain tykästyy ekalla kerralla kun sitä kuuntelee ja tällä hetkellä olen kuunnellut tuota jo parikymmentä kertaa. On kuitenki pakko tunnustaa että en ole kuunnellut muita Atmospheren biisejä tai edes koskaan kuullut tästä henkilöstä, mutta tämän takia voisin alkaa kuunnella hänen tuotantoaan. Saadakseen mistä muusta hän räppää. Ja kyllä tämä on hiphoppia.
Videosta ei ole oikein muuta sanottavaa sillä videossa ei tapahdu mitään muutakuin meidän sankarimme siinä räppää kameraan biisinsä mustalla taustalla valoja ylhäällä. Sumua taustalla. Se on hyvin yksinkertainen video ja sen takia juuri pidän siitä.
Miksikö? No juuri sen takia että se on niin yksinkertainen, en tiedä onko artistilla ollut kätensä pelissä että hän haluaa juuri tälläisen mutta jos on niin propsit sinulle Atmosphere (bändi, koska siihen kuuluu myös DJ). Video haluaa sinun keskittyvän juuri siihen biisin ja sanoituksiin mielestäni. Ei ole mitään häiritsevää tekijää sinun ja kuuntelusi ja katseesi väleissä. Verrattuna toisiin räp-videoihin nykypäivänä missä ei voi välttyä enää niiltä mutanttiperseiltä ja viinalta ja pomppivilta autoilta ja biletykseltä. Video haluaa sinun keskittyvän biisin ja biisi haluaa keskittyä sen sanomaan.
Ja mielestäni se sanoma on tälläinen. Laitan tähän kohtia jotka osuivat korvaani parhaiten mutta lyhyesti.
Koko biisi kertoo masennuksesta ja selviytymisestä. Laulaja mainitsee monta kertaa pojansa ja kuinka hänellä ei ole rahaa maksaa vuokraa tai edes elättää itseään. Virheelliset valinnat ovat siis ainakin että olisi pitänyt käydä koulut loppuun sillä varastoduuni hiljalleen tappaa minut. On näitä hyviä kohtia jossa sanotaan esim että Aint nobody really all that jolly at your happy hour
But I dont want to go home yet
So Im gonna talk to my cigarette
And that television set
It doesn?t matter what brand or station
Anything to take away from the current situation

Tämä selittää ehkä parhaiten mielestäni koko biisin. No ei ehkä mutta pidän tästä kohdasta hyvin hyvin paljon.
Juoko oikeastaan kukaan onnellisuudellensa? Ja kun ei tee mieli mennä vielä himaan niin jäädänpä tähän puhumaan yksinään tai tekemään mitä vaan joka veisi pois edes hetkeksi nykyisestä tilanteesta.
Tämä on nyt ehkä vain minun tulkintani, mutta raha pyörittää maailmaa ja ottaen huomioon tietyt maat joissa asiat eivät ole niinkuin Suomessa. Ja tämä bändi on on Amerikasta jossa ei sosiaalipalvelut maksa terveydenhuoltoa tai työttömyysrahaa tai lapsilisätukea. Ja tämä biisin henkilö yrittää pitää itsensä kasassa ja antaa lapsellensa hyvän tulevaisuuden. Rahaa kuluu enemmän kuin sitä saadaan.
Anteeksi Mico jos raiskasin minun tulkinnallani tämän laulun, mutta pidän tästä biisistä hyvin paljon !

Toisen tälläisen antoi minulle ehdotuksena Veera .
Tämän bändin nimi on OK Go - This too shall pass


Olen pahoillani Veera, mutta en voi oikeasti kommentoida tätä biisiä mitenkään. Tämä video, vaikka sanoinkin että pidin Atmospheren yksinkertaisesta videosta. Niin on vain pakkoa sanoa että tämä on ehkä yksi parhaimmista musiikkivideoista mitä olen ikinä nähnyt. Ihan vain sen takia että nautin tälläisestä todella siististä JUTUISTA vain. Jos ette tienneet niin tälläinen samanlainen mekanismi oli niin toiselta nimeltä minulle "Breakfast machine". Joka nähtiin esim elokuvissa Paluu tulevaisuuteen, Peeween suuri seikkailu, Kulta kutistin lapset, Brazil, Wallace and Gromit elokuvat, Flubber. Moi olen nörtti. Anyways niin tälläinen breakfast masiina juttu on siisti. Ja minun on todella vaikea analysoida tätä videota sillä se on vaan liian cool. Ja jokainen joka ei pidä tästä videosta ei mielestäni arvosta tarpeeksi kuinka paljon aikaa ja suunnittelua tähän videon tekemiseen on varmasti mennyt.

Thanks and good night!4 kommenttia:

 1. Älä huolehdi tuosta analyysin laadusta. Ihan hyvin sä selviydyit. Olin vähän yllättyny kun päätit valita ton mun ehdottaman biisin. Kiitos siitä. :D

  Aluks vähän hämäs, kun viittasit Atmosphereen hän-sanalla, vaikka kyseessähän onkin just kahen hengen yhtye. Slug (MC) ja Ant (DJ). Onneks tajusit sitten mainita tuossa yhessä välissä, että kuvioissa on mukana myös DJ. Tuli tuohonkin asiaan selvyys.

  Mutta joo, mikäli tuo biusa kerta kolahti, niin suosittelen kyllä tutustumaan muuhunkin yhtyeen materiaaliin. Sen verran tunteita herättävää ja lähes jokaisessa tilanteessa toimivaa musaahan tuo on.

  VastaaPoista
 2. "Ja jokainen joka ei pidä tästä videosta ei mielestäni arvosta tarpeeksi kuinka paljon aikaa ja suunnittelua tähän videon tekemiseen on varmasti mennyt. "

  ei kaikesta johon on mennyt aikaa tarvitse pitää.. suorastaan typerää että pitäisi videosta vain koska siihen on mennyt aikaa.. toivottavasti tykkäät tästä kommentista koska tämän kirjoittamiseen meni aikaa miettiessä miten sanoisin tämän asian. ja toinen asia, tykkääminen ja arvostaminen on eri asia.

  VastaaPoista
 3. No ehkä sanoin sen väärin mutta on se silti hyvä mielestäni arvostaa kuinka paljon aikaa, rahaa, kekseliäisyyttä on mennyt tähän videoon. Ja sen mielikuvituksellisuuden ja kompleksisuuden takia pidän siitä.
  En tiedä oletko huomannut sitä itse joskus että (tarinatuokio) olet laittanut johonkin projektiin paljon aikaa ja sen loputtua sillä on hyvä tunne että onnistuit siinä mitä ikinä teitkään, mutta sittenkun esittelet sitä ystävillesi niin ei heitä kiinnostaisi tai he eivät arvostaisi sitä asiaa yhtä paljon. Voihan siinä tuntua hölmöltä siinä vaiheessa sitten.

  VastaaPoista
 4. en koskaan vietä aikaa jonkin kanssa paljoa ja minua ei itseä kiinnosta muiden mielipiteet jos vaikka tekisinkin jotain pitkään. :O ja anteeksi tuo edellinen kommentti olin vähän väsynyt ja ärsyyntynyt kaikesta maanpäällisestä :D:D:D

  VastaaPoista