torstai 16. kesäkuuta 2011

Misery loves the shining

Jotenka, ajattelin pitää pienen tauon musiikista ja elokuvista joista olen näinä päivä, enimmäkseen musiikista, puhunut. Ja kuten harvat teistä tietävät niin minä olen tällä hetkellä kesätöissä ja mulla on ollut sielä kivasti vapaa-aikaa ja sen vapaa-ajan olen käyttänyt hyväkseni ja herättänyt kuolemattoman kiinnostukseni kirjoihin taas pitkän tauon jälkee. Kyllä minä olen siis aina kirjoja lukenut, mutta en enää yhtä tiuhaan tahtiin kuin ennen.

Anygays eiköhän sittä laiteta tämmöinen nopea lista Top 6 Stephen Kingin kirjaa.
Ja miksikö Top 6? Koska haluan mennä askeleen edemmäs muita.
Ja miksikö Stephen King? Koska hän vain tuli nyt mieleen. En aijo selitellä tällä kertaa paljoa taustaa hänestä, luotan siihen että tiedätte hänestä tarpeeksi.

HUOM! Tämä Top - lista sisältää vain niitä Stephen Kingin kirjoja jota olen lukenut. Jotenka jos ihmettelette miksei teidän lukemanne Kingin kirja ole tässä niin suurimmalla todennäköisyydellä en ole tutustunut siihen.

Sijalla 6

Green Mile eli Kuoleman käytävä
http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n0/n1767.jpg
Kuoleman käytävä sisältää yhden kliseen mikä on syntynyt ties mistä, sitä on käytetty monissa elokuvissa ja useissa Stephen Kingin kirjoissa. Kliseen nimi on maaginen neekeri ja ennenkuin repeät tai loukkaannut niin voimme myös sanoa että maaginen afrikkalais-amerikkalainen ystävä ja tämä on ihan oikeasti kliseen nimi. Mitä tämä on siis on että maaginen neekeri on jonkinlainen hahmo tapahtumassa (kirjassa, elokuvassa) ja hänellä on jonkinlaisia voimia tai pystyy ihmetekoihin joilla hän auttaa valkoista protagonistia eli päähenkilöä.
Minusta tämä kirja on todella, todella hyvä. Suurikokoinen musta mies on tuomittu kuolemaan sillä häntä epäillään kahden valkoisen tytön surmasta, kirja toimii mielestäni koska jo alussa ilmoitetaan että tämä mies on tehnyt näin hirveästi ja blaa blaa. Niin silti miten John Coffey - hahmo on silti hyvin herkkä ja tunteinen ihmisraukka. Coffey kirjoitetaan vähän niinkuin kahvi mutta eri tavalla hehe. Silti, kirja herättää sinussa myötätuntoa ja sympatiaa Johnin hahmoa kohtaan sillä hän kun tekee kirjan aikana vielä ihmetekojen ihmisten hyväksi niin on helppo pitää hänestä, vaikka silti ei tiedetä murhasiko hän ne pikkutytöt? Vai tiedetäänkö?
Lukekaa ihmeessä


Sijalla 5

The Long Walk eli Pitkä marssi

http://horrorsnotdead.com/images/TheLongWalk-BookCover.jpg

Jos olitte viisaita niin varmaan huomasitte ettei tässä kirjassa ole Stephen Kingin nimeä.
"WTF MATIAS! MITÄ TÄÄ TARKOTTAA?"
Ihan rauhallisesti, pidä se herne siinä pöydällä ja säästä nenäsi kokaiinille. Asia on näin että Stephen King itseasiassa kirjoitti varhaisimpia teoksiaan salanimellä Richard Bachman, koska hän, kuten monet muutkin kirjailijat, pelkäsivät kovaa kritiikkiä.
Pitkä marssi on minun mieleiseni absurdi kirja. Okei ei se kauhean absurdi ole mutta jotenkin se ajatus on minusta. Otetaan 100 ihmistä, pakotetaan heidät marssimaan pitkää matkaa ja ne jotka eivät enää jaksa niin ammutaan. Ainiin armeijan toimesta. Ja vain yksi voi selviytyjiä, tässä maratonissa ei ole siis sijaa hopealle.
Se on jotenkin niin kananlihalle tuottava setup! On vain pakko jaksaa kävellä. Ja pystyisin hyvinkin kuvittelemaan jotain tälläistä hulluutta/turhuttaa jossain, en nyt halua yleistää mutta, Pohjois-Koreassa KÖH! = yskä. Älyttömän hyvä kirja kuitenkin.

Sijalla 4

Rage eli Raivo


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/6a/Ragebachman.jpg

Jos olette taas tarkkoja niinkuin te yleensäkkin olette pikku kultamussukat niin näette taas tuolla kuvassa kirjalija on meidän tuttu Richard Bachman. Jep. Ja jos katsotte Long Walking kuvassa näkyy alhaalla myös että "Author of Rage". . . Ajattelin vaa jos ette huomannut.
Raivo kertoo siis tälläsesta sekopäästä nimeltä Charlie joka ei ole ihan normaali poika lukiossaan. Hän on vähä seko. Hän on nääs meinannut tappaa kemian opettajansa lyömällä häntä jakoavaimella. Myöhemmin hän haukkuu jostakin ihmeen syystä rehtoriaan joka sitten erottaa hänet. Huonompi juttu Charlielle, mutta onneksi hänellä on pistooli lokerossaan jonka hän hakee ja ryntää takaisin algebran tunnilleen, ampuu opettajan ja pitää luokkaa panttivankina. Ei mikään iloisin tarina ja ei ole ihmekkään että sitä on syytetty olevan inspiraationa useimmille kouluammuskeluille - Puhutaan aiheesta joskus myöhemmin.
Kuitenkin Charlien ja luokan välillä syntyy Tukholman syndrooma jossa panttivangeilla kehittyy myötämielinen vaikutus kidnappaajiinsa. Jossakin vaiheesa myös Charlie vain vittuillakseen käskee oppilaiden paljastaa noloja salaisuuksiaan ja luoden täten tilanteesta psykoterapiamaisen.
Jännitys ja hahmojen kanssakäyminen on älyttömän hienosti toteutettu tässä !

Sijalla 3

Misery eli Piina

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/3/31/Misery.jpg

My gawd ! Sanoin jo Pitkässä marssista ettö se sai minut kananlihalle. No tämä kirja saa minut sitten kalkkunanlihalle. . . . . . . . . . .. . Huono juttu tiedän pyydän anteeksi. Mutta tarkoitan siis sitä että tämä kirja jos mikään on karmiva. Hyvin karmiva.
Tarina kertoo siis kirjaliljasta Paul Sheldonista, joka joutuu auto-onnettomuuteen.
Lumimyrskyssä on paha ajaa pieni neuvo.
Entinen sairaanhoitaja Annie pelastaa hänet ja hän sattumoisin rakastaa Paulin kirjoittamia Misery - kirjasarjaa. Hän on tämmöinen suuri fani. Ja sattui myös sopivasti että Paulilla on juuri kirjoittanut uuden osan Miseryyn ja se on vielä viimeinen osa siitä sarjasta jossa hän on päättänyt tappaa päähenkilön, jota Annie niin rakastaa. Ja sattuipa sopivasti että Paul on vuoteenoma ja kun Annie saa kuulla että hänen lempihahmonsa kuolee hänen lempisarjassaan. No sanotaan että Annie ei oikein pidä siitä. Ei todellakaan.
Koko tämä kirja pitää erinomaisesti minusta tunnelmaa yllä ja teemaa nimeltä ahdistus. Jumankauta mikä ahdistus on pakko mainita joitakin kohtia. Hän  pitää Paulia vankina 2 päivää ilman ruokaa, juomaa ja kipulääkkeitä. Homma alkaa pikkuhiljaa tuntua Paulissa. Paul kuolemaisillaan saa visiitin Annielta joka sitten pakottaa hänet kirjoittamaan uuden kirjan jossa kirjan päähenkilö tulisi takaisin eloon. Paul pääsee kuitenkin karkuun yhdessä vaiheessa oppimaan Annien synkästä menneisyydestä jossa tätä oli epäilty sarjamurhaajaksi.
Annie kuitenkin tajuaa että Paul on ollut poissa huoneestaan jotenka hän rankaisee tätä leikkaamalla hänen jalkansa pois kirveellä. (Elokuva-versiossa sitä on sensuroitu ja siinä Annie vain murtaa hänen jalkansa). Toinen asia on se kun Paul valittaa puuttuvata kirjaimesta kirjoituskoneessaan, Annie vastaa hänelle leikkaamalla Paulin peukalon irti. . . Ahistava kuten sanoin

Elokuvasta klippi TÄSSÄ

Sijalla 2

Pet Sematary eli Uinu uinu lemmikkini

Mua harmittaa tämän kirjan takia. Ihan vaan sen takia koska monet jotka tietävät tämän kirjan tai elokuvan tietävät sen vain sillä perusteella että "Aa se on se leffa missä se kissa herää henkiin ku se haudataan sinne intiaanien hautasmaalle." Totta tässä kirjassa tapahtuu se, mutta se on vain se esimaku kirjan tapahtumille ja tämä kirja käsittelee minusta paljon teemaa/aihetta joka on paljon pahempi kuin ahdistus, kuolemaa.
Tarinassa siis kyllä perheen isä hautaa sen saatanan kissan sinne hautausmaalle ja se herää henkiin ja se on semmonen zombie-kissa. Taino paljon aggressiivisempi kuin normaali kissa sen herättäjää kohtaan. Ja se tavallaan järkeenkäyvä asia mikä on luotu tässä. Kissa on vihainen ja hyökkäävä hänen hautaajaansa kohtaan sillä hänhän herätti kisulin kuolleista. Asiaa ei auta se että Creedin nelihenkinen perhe (Isä Louis, äiti Rachel,  tytär en vittu muista nimee ja poika Gage) vähenee sitten taas yhdellä. Heidän poikansa Cage kuolee myös.
STOP tähän nopee. Miten Louis tietää tästä paikasta? No heidän naapurinsa, uusi naapurinsa koska he muuttivat muutes Creedit siis. Heidän naapurinsa Jud kertoo Louisille sen karmean salaisuuden liittyen lemmikkien hautasmaahan. Varoituksista huolimatta Judin ja jopa Louiksen entisen kuolleen potilaan.
Joo Louis alkaa näkemään häntä, just go with it. Eikä häntä ole herätetty sieltä hautausmaalta.
Louis siis taistelee itseään vastaan, mutta hän antautuu ja vie kuolleen Gagen, poikansa, ja hautaa hänet hautausmaalle. Hän näki jo heidän kissasta (jonka nimi on Churchill lol Winston Churchill tajuutteko?) kuinka se käyttäytyi eri tavalla. Mutta miten sitten käy Gagelle? Jos mikään näistä kirjoista niin lukekaa tämä.
Sentään tämä! Jos ette lue niin teidän pitää nähdä se elokuva !

Sijalla 1

The Shining eli Hohto
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4c/Shiningnovel.jpg

En tiedä voiko tästä kirjasta oikeastaan sanoa mitään tai että miksi juuri tämä on numer uuno tällä listalla.
KOSKA SE ON NIIN MAINSTREAM KIRJA TRLOLOLOLOLOLOLOLO
No ehkä sitäkin mut
JA KOSKA SE ON KAIKKIEN MUIDENKI LEMPPARI TROLOLOLOLOLO
OKEI SHUT THA FUCK UP GRR SRSLY! >8(
. . . No voin kuitenkin yrittää sanoo tästä jotakin, vaikka yleensä ja useimmissa tapauksissa kaikki tietävät Hohdon. Useimmiten varmasti sen elokuvan, mutta vaikka rakastan sitä elokuvaa niin se perustuu löyhästi kirjaan. :( nyyh nyyh.
Mutta jos on sellainen tilanne niin kun kukaan ei tiedä mistä hohdossa on kyse niin tässä nopeahko selitys.
Jack Torrance on kirjalija joka hakee töitä päästäkseen hotelliin joka sijaitsee vuoristoilla. Jackin tehtäväksi annetaan talonmiehenä oleminen ja hotellin ylläpitäminen vain siihen asti kunnes se taas avataan.
Tohtori-tutkinnon hankkinut Matias sanoo : Vuoristoilla nääs ei voi pitää hotellia auki tiettyinä vuodenaikoina lumen takia :)
Ja haastattelun aika tapahtuu myös tämä.

Johtaja : Mm mainiota että pääset töihin, ainiin pikkujuttu vaan että täällä kävi meijän viime talonmiehelle niin että se sekos ja tappo perheensä ja itsensä. Mut ei siitä sen enempää :) tervetuloa töihin
Jack: o_o. .  . . . No ei se haittaa 8D tuskin se mitenkään mua haittaa koska en oo ainakaan entinen alkoholisti tai mitään. Otan sen silti!

Hotelilla on myös kokki. (d44?). Ja hän kertoo Dannylle, joka on siis Jackin poika. Jonka hän sai Wendyn kanssa joka on Jackin vaimo ja Wendy ja Danny ovat myös mukana, okei saatii se pois alta. Kokki kertoo siis Dannylle hohtamisesta, kyvystä jolla voi nähdä klippejä tulevaisuudesta ja menneisyydestä ja kutsua myös apuun muita henkilöitä jotka osaavat hohtaa. Talven myrskyt yllättävät perheen ja he jäävät saarroksiin paikkaan. Ainoat yhteydyt muuhun maalman heillä on moottorikelkka ja radio. Sitten tilanne alkaa pikkuhiljaa karata käsistä. Hotellissa nääs kummittelee ja tämä hotelli tykästyi Dannyn psyykkisiin kykyihin. Jotenka hotelli päättää käyttää Dannyn isää eli Jackia saadaksen hänen voimansa. Luvassa, ahdistusta (taas), jännitettä, tiukkoja tilanteita, mahtavaa tarinankerrontaa ja tietenkin hohtamista!


Näin toivottavasti piditte ja jos olette eri mieltä niin antakaa minun tietää : )

PS Pyysin tätä jo facebookissa ja galleriassa mutta jos ette huomanneet niin linkatkaa minulle bloginne ! : )


3 kommenttia:

 1. hohto on kyl hyvä, se on ainoo stephen kingin kirja minkä luin, mut silti se on just hyvä!

  VastaaPoista
 2. En oo ikinä lukenu yhtäkää Kingin kirjaa mutta Hohto tuli katottua joskus pari vuotta sitte telkkarista. Yksin katottuna se oli vähä hurja kokemus. Ne kaks tyttöä oli etenkin sitä pelkomatskua. :S

  VastaaPoista
 3. mä oon kattonu elämässäni vaan yhden kingin leffan, myrskyn silmässä. ja vaikka se oli pelottava, sillä ei tuntunu olevan sielua. varmaan kirjasta saisi enemmän irti. suuri marssi kuulostaa houkuttelevalta, mutta tiiän etten pysty lukemaan sitä :D

  teille herra matias suosittelen Oshon kirjoittamaa Luovuus-teosta. pikkuinen kirja jossa on mielettömät setit. ei kaunokirjallista teksiä kuitenkaan. ps. lueskeleppa mun blogia herraseni !

  VastaaPoista