tiistai 26. heinäkuuta 2011

Death of a faith

Okei nyt puhutaan totisesti se mikä mua ärsyttää hieman. Ensimmäiseksi haluan sanoa että olen yksi niistä joka suree Oslossa tapahtunutta tapaturmaa. En tunne ketään joka ei tuntisi sympatiaa tätä kohtaan, mutta halusin vain ilmoittaa siitä. Ja on aina tietenkin hirveää että näin tapahtuu maailmalla aina joskus eihän sitä voi välttää. Voisipa. Mutta päästään siihen mikä saa mun hermostuneisuuden rattaat pyörimään viisauden hampaissa.
Media. Suomalainen media.
Miksi teijän pitää aina ensimmäisinä olla huolehtimassa isoin kirjaimin siitä ettei tapaturmassa ollut suomalaisuhreja. Älkää käsittäkö mua väärin, olisi tietenkin surullista että jos suomalaisia olisi ollut siellä leirillä tai pommin räjähtäessä siellä rakennuksessa, mutta onko se tosiaan tärkeintä? "Suomalaisturisti näki kaiken 5 km päästä" Oi kiitos sille et se näki sen kaiken ja sehä muuttaa iha törkeesti asiaa ku saadaa kuulla sen kommentti. Ei suomalaisuhreja mutta kuitenki 93 uhria (en ole varma oikeasta lukumäärästä, mutta korjatkaa jos olen väärässä) kuoli. Kun Prinsessa Diana kuoli niin en ihmettelisi jos lehdissä olisi lukenut että "Prinsessa Diana kuollut, asiantuntijat varmistavat hän ei ollut suomalainen." Nyt vaa kyl vedän vähä eri asiaan tätä asiaa 1 ihmisen kuolema verrattuna 93 ihmiseen. Pointti kuitenkin on se että kun sitä vaa tykätään sitten lypsää sitä ettei suomalaisia sattunut, tai jos vähäänkään liittyy kukaan suomalainen siihen niin heti haastatellaan. Sama se sielä sillon Chilessä! Kaivosmiehet jäivät jumiin niin mennää haastattelee suomalaisia jotka ei tiedä asiasta yhtään mitään! Turha niinku niitä muita työntekijöitä tai perheenjäseniä tai kaupunginpäättäjiä haastatella.

Okei ja tokaks mikä mua häiritsee on tän Oslo tyypin suojautuminen videopelin taakse. Tää jannu sano et se pelas paljon Modern Warfare 2 peliä ja käytti sitä simulaattorina tän iskun tekemiseen. Niinku mitä se peli tuli 2009? Onko tää 3 vuotta hautonu jotain suunnitelmaa? Ihan sama kuitenki, on mun mielestä säälittävää piiloutuu tollee noin pelin tai jonkin muun asian taakse. Siis tarkotan et niinku videopelien, kirjojen tai television taakse käyttäen sitä niinku et sai ideansa siitä. Voiha se tietenki olla niin että se idea saatto tulla siitä, mut unohtaako sit ihmiset sen et ne jotka tekee tällästä on kuitenki sekasin päästään?
Media lietsoo taas videopelejä sanomalla että Kröhöm ja tämä on quote on quote Iltalehden jutusta.

"Sekä Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvinen että Kauhajoen koulusurmaaja Matti Saari, olivat aktiivisia Battlefield-sotapelin harrastajia. Pelissä ideana on tappaa mahdollisimman paljon vihollisia mahdollisimman nopeasti. Mitä enemmän vihollisia surmaa, sitä arvostetumpi pelaajasta tulee internet-yhteisössään."

Ensinnäkin vau toi loppu kuulostaa niin väärältä. Voin pelaajana sanoa useimmissa FPS = first person shooter peleissä on semmoinen "levutus-systeemi" jossa nouset aina astetta ylemmäksi kun saat pisteitä eri asioista pelissä esim tappamalla vihollisia. Toivottavasti kaikki tajusivat, mutta se että "mitä enemän vihollisia surmaa, sitä arvostetummaksi pelaaja tulee internet-yhteisössään?" Jos joku pelaaja näkee että joku on pelannut tiettyä peliä, otetaan esimerkiksi olen pelannut Call of Duty Black Opsia about 15 päivää? Joka on aika paljon kuitenkin. Niin sitä pidetään vain hyvin nörttinä asiana ja siitä kuulee aina leikitellen muilta pelaajilta. Ei silloin arvosteta ketään, silloin sua vain pidetään noulaiffina xD. Muutenkin puolustukseksi pelaajille kaikkialla maailmassa, tälläistä tapahtuu oikeasti vain kourallisille pelaajille aika ajottain, senlaisille pelaajille joilla on jotain vikaa päässä, jos me kaikki pelaajat tehtäisiin jotain niin olisi mun aika vaikea ymmärtää että 3 miljoonaa plus rapiat päälle ihmistä yhtäkkiä alkaisi ammuskelemaan muita kadulla. Ja mua harmittaa että tälläisten tapausten takia jossa saadaa selville videopeleillä on jotakin vaikutusta väkivaltaan, huonontaa vain meidän normaalien pelaajien ja nörttien mainetta. .
Saatiin myös selville että hän kuunteli klassista musiikkia ja tykkäsi Winston Churchillistä. Hän katsoi myös sarjoja kuten Dexteriä ja True Bloodia. Syytetäänkö niitäkin sitten?
Vielä yksi asia tähän liittyen. Minä olen kasvanut tv:n edessä, katsoen Looney Tunesia ja Tom ja Jerryä jossa ensimmäisessä on kevyttä väkivaltaa ja huumoria ja toisessa taas vähän astetta vahvempaa slapstick huumoria. Ja kaikki jotka tietää Tom ja Jerryn niin siinä on väkivaltaa ja juuri sellaista että yleensä kissaan sattuu että joko alasin tippuu hänen päälleen tai hänet leikataan kahtia, mutta siinä ei koskaan ole mitään verenmerkkejä ja satuttaminen on koomista siinä. Olen kasvanut niitten parissa ja en ole ollenkaan häiriintynyt tai väkivaltainen. Samoin olen myös kasvanut koko ikäni ajan videopelien ja elokuvien parissa. Olen nähnyt hyvin nuoressa iässä monia kauhuelokuvia, jota kadun etten olisi nähnyt XD. Enkä silti ole häiriintynyt, en ole tappanut ketään enkä tunne tarvetta mennä tappamaan ketään. Vihaan vain kun tälläistä tapahtuu ja siitä sitten tullaan syyttävälle sormella osoittamaan eikä tiedetä oikeasti totuutta. Ei tietenkään videopelimaailma ja elokuvamaailma puhdaskaan ole, sen myönnän. On niitä virheitäkin tehty.
Mutta tiedätte miten yleensä sanotaan,
"Se joka syyttävällä sormella osottaa, voi tökkästä vahingossa Jeesusta silmään"

Iltalehti linkki
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011072314102759_ul.shtml

1 kommentti: