sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

This took a week to do. God I'm lazy.

Olen niin pumpattu täyteen kaikenlaista sokeria tällä hetkellä jotenka ajattelin olla älyttömän spontaania. Jotenka tehdäänpä näin että kävin tossa justiinsa mun leffat läpi ja olen muodostanut tälläisen Top-listan taas. Ei tämä ei ole Top-5 lista eikä Top-10 vaan tämä on


Top-25 lempielokuvaani, mitä omistan siis.


(Ja oli pakko kuvata nää)
Huom, jos ette jo lukeneet tuota pienellä präntillä olevaa tekstiä niin siinä lukee että lista koostuu niistä elokuvista mitä omistan
Ehkä joskus vielä teen listan lempielokuvistani. Sittenkun olen nähnyt niitä tarpeeksi ja kun olen varma päätöksistäni.
Aloitetaan

25

Painajainen Elm Streetillä (1984)Ekaksi haluan sanoa että tämä on lempikauhuelokuvasarjani ikinä. Ja vaikka vuosien varrella elokuvista on tullut toinen toisiaan hupsumpia, paitsi poikkeus Painajainen Elm Streetillä 7, niin juuri se charmi saa minut  palaamaan näiden elokuvien pariin.
Mutta puhutaan nyt miksi juuri tämä elokuva ansaitsee paikan 25
Juuri sen takia koska tämä leffa on ansainnut spesiaali paikan sydämessäni. Paikan joka on jaettu 25 osaan.
Mutta seriously, kun sitä ajattelee niin jos joku ei vielä tiedä että Painajainen Elm Streetillä elokuvasarjan konsepti on siis se että on olemassa tämmöinen pahis nimeltä Freddy Krueger joka alkaa tappaa Elm Streetin nuoria heidän unissaan ja kun he kuolevat unessansa, he kuolevat myös oikeassa elämässä.
Kun sitä oikeasti ajattelee niin se on pelottava ajatus, jos olet joskus pelännyt mörköjä pienenä niin mihin sinä yleensä hakeuduit piiloon tai turvaan?
Peiton alle
Siksi Painajainen Elm Streetillä on 25, plus siinä on Johnny Depp : )

Favourite quote elokuvasta: One, two, Freddy's coming for you. / Three, four, better lock your door. / Five, six, grab your crucifix. / Seven, eight, gonna stay up late. / Nine, ten, never sleep again.

Favourite scene:
Pidän tästä kohtauksesta koska ensimmäistä kertaa kun katoin sen niin pelästyin aivan älyttömästi.
Muutenkin Nancyn eli päähenkilön reaktio on jokseenkin korvaamaton jälkeenpäin hänen äidilleen.
Ps Freddy on pervo


24

Texasin Moottorisahamurhat (1974)Ja toinen kauhuelokuva? Mitä Matias? No jos ette tunne minua niin olen suuri kauhuelokuvafani.
Ja nyt te sen tiedätte.
Ja näin kävikin sitten niin että vaikka Painajainen on lempikauhuelokuvasarjani (vittu et on pitkä sana), niin pidän silti Texasin Moottorisahamurhista enemmän. Siis tästä yksittäisestä ALKUPERÄISESTÄ elokuvasta vuodelta 1974. Toivottavasti kukaan ei ehtinyt sekoittaa sitä siihen 2003 vuoden remakeen. . . . Häpeä.
Eli selvennys on se että Painajainen Elm Streetillä elokuvasarja on parempi kuin Texasin Moottorisahamurhat sarja, mutta Texasin Moottorisahamurhat elokuva on parempi kuin Painajainen Elm Streetillä.
Confused? Allsprite!
Mikä tekee tästä paremman elokuvan kuin Painajainen?
Sanoin jo Painajaisessa että konsepti on pelottava ettei missään tunnu olevan turvassa, mutta se on silti aika kaukaa haettua että joku tappaisi sinut unissasi ja sitten kuolisit oikeesti.
Texasissa taas elokuvan konsepti on maanläheisempi. Se kertoo hullusta perheestä jotka vain sattuvat olemaan kannibaaleja ja no aivan mielipuolia. Se herättää todellisen ahdistuksen ja pelon tunteen kun katsoo elokuvaa ja omaksuu kaikki sen tarjoamat visuaaliset nautinnot ja juuri sen maanläheisen tunnelman. Mitä tarkoitan tällä on se että, tämä voisi ihan hyvin oikeasti tapahtua että joku perhe kidnappais sinut ja juuri SE perhe olisi iha kreisi ja päästään vialla.
Jos et ikinä ole oikeastaan ole koskaan nähnyt tätä niin olet itsellesi velkaa katsoa tämän. Ja jos et pidä goresta niin ei hätää siitäkään, vaikka elokuvan nimi on "Texasin Moottorisahamurhat" niin elokuvassa tapahtuu vain yksi murha moottorisahalla. Tämä elokuva ei luota vereen ja suolenpätkiin ollakseen "pelottava" tai oksennuttava. Se pikemminki luottaa psykologiseen kauhuun.


Favourite quote : I just can't take no pleasure in killing. There's just some things you gotta do. Don't mean you have to like it.

Favourite scene:
Tämä alku monologi joka tulee aivan elokuvan alussa, mielestäni luo täydellisen tunnelman mitä odottaa tältä. 1974 ihmiset pelkäsivät eri tavalla kuin nykyään ja tämäkin monologin aikana ne jotka näkivät sen ensi-illassa kusivat varmasti housuunsa. Totta kai se on aika laimea nyt, mutta sitä pitää ajatella heidän näkökulmastaan.
23


Watchmen (2009)Kaikista sarjakuvista jota olen ikinä lukenut niin Watchmen tai Vartijat jos suomeksi puhutaan, niin on kyllä yksi parhaimmista mitä olen lukenut, vaikkakin tämä tulee ihmiseltä joka ei niinkään ole uppoutunut sarjakuviin sen syvemmin kuin että silloin tällöin lueskelen mutta pienempänä olin kyllä koukussa Hämähäkkimies sarjakuviin. Mutta ei siitä sen enempää.
Watchmen on kuitenkin elokuvana erinomainen esimerkki siitä kuinka tehdä hyvä sarjakuvaelokuva.
Elokuva kertoo kun Vartijat nimisestä supersankariryhmästä murhataan yksi heidän jäsenistään. Koomikko.
Rorschach niminen henkilö rupeaa tutkimaan asiaa ja rupeaa spekuloimaan että liikkeellä olisi joku joka murhaisi nyt entisiä supersankareita. Voisiko olla niin? Ovatko muut Vartijat hengenvaarassa nyt?
Kuten mielestäni kaikki muutkin nämä elokuvat ansaitsevat ainakin yhden katselukerran.
Mutta jos piditte elokuvasta 300, niin tämä on itseasiassa samalta ohjaajalta ja tässäkin näemme tuttua
slow motion tappelukohtauksia ja runsasta green screenin käyttöä!
En sano että se huono juttu olisi sillä editoinnissa on onnistuttu erinomaisesti ja muutenkin tarina on oikeasti kiehtova. Kaikenlaisille sarjakuvien tai toiminnan ystäville suosittelen tätä.

Favourite "quote": Who watches the Watchmen?
Favourite scene:
En osannut oikeastaan löytää mitään hyvää kohtausta joka olisi ollut lempikohtaukseni, mutta tässä on traileri :)
PS Muistakaa myös tsekata älyttömän kaunis ja (ehkä jopa parempi kuin elokuva) Watchmen motion comic. Tässä linkki Watchmen motion comic

22

Amelié (2001)Kaikista rakkaushömppäelokuvista otan Amelién mikä päivä vaan. Varsinkin siitä syystä että en omista Titanicia vielä. Amelié on kuitenkin filmi josta on vaikea olla pitämättä, paitsi ellet tietenkin ole perusnormisuomalainen mies joka on nähnyt Amelién 30 kertaa koska tyttöystävä haluisi nähdä sen joka viikonloppu ja joka viikonloppu sä suostut sellaseen! Niin ehkä sitten voin ymmärtää miksi Amelié ei enää olisi sitten niin ihana/mukava elokuva kuin se joillekkin on. Varsinkin tytöille.
Veikkaan että siel on jo pari poikaa heilumassa linkkuveitsien kanssa valmiina leikkamaan pallini irti koska pidän tälläisestä elokuvasta. . . . ... VIVA LA REVOLUTION!
Okei okei puhutaan tästä elokuvasta.
Se on yksi erikoisimmista ja hyväntuulisista elokuvista mitä oikeastaan tiedän ja uskaltaisinko sanoa että se olisi myös hyvin artistinen elokuva? Artistinen = artistic , taino okei taiteellinen elokuva.
Joo kyllä uskon sanoa niin. Pariisi näyttää niin mukavalta tässä leffassa, mutta jotenki musta tuntuu että tämä elokuva rakastaa väriä VIHREÄ, kuten se näkyy siinä kannessakin. Amelien kodissa on vähän vihreätä, maanalainen metrotunnelit ovat vihreitä, green green green. Why?
En valita kuitenkaan, kysyn vain.
Tämä kuitenkin ansaitsee tulla nähdyksi. Ainakin kaksi kertaa että sen voisi sulattaa.


Favourite quote: Amélie still seeks solitude. She amuses herself with silly questions about the world below, such as "How many people are having an orgasm right now?"

Favourite scene:
Enjoy


21

Zombieland (2009)Jos ette varmaan tajunnet, mä rakastan zombeja. Tein jopa sellasen vähän köyhän zombie-elokuva retrospektiivin. Mä rakastan näitä epäkuolleita, aivojamussuttavia, pikajuoksijaakin nopeampia otuksia<3
Ja Zombieland oli yksi lempielokuvistani mitä näin 2009 vuonna, mutta se oli kuitenkin viihdyttävin elokuva mitä näin vuonna 2009.
Alunperin elokuvan piti olla tv-sarja mutta sitten siitä tulikin kokoillan elokuva ja puhuakseni totta, olisin oikeasti ollut todella kiinnostunut minkälainen tv-sarja tästä olisi tullut ! En tiedä mutta on jo olemassa semmoinen sarja joka tuli juuri dvd:eelle nimeltä "Walking Dead" joka on kuitenkin vähän dramaattisempi kuin Zombieland mutta sekiin hyvä silti. Ajattelin vaa mainita.
Zombieland kertoo selviytyjistä joille ei ole oikeastaan annettu mitään nimeä muutakuin heidän päämääränsä.
Tallahassee, Columbus, Wichita, Little Rock ja tietenkin komedian kuningas Bill Murray cameo-roolissa.
On vaikea kuvailla tätä, se on vain hyvin hyvin viihdyttävä elokuva. Se ei ole mikään mestariteos eikä suinkaan lempizombie-elokuvani. Se olisi ehkä varmaankin joko Night of the living dead tai Dawn of the dead tai 28 päivää myöhemmin. Mutta en vielä omista niitä, ja sen takia tämä on sijalla 21


Favourite scene : Time to nut up or shut up!

Favourite scene:
On näitä lempikohtauksiakin tässäkin elokuvassa paljon, mutta ylivoimaisesti intro on mieleenpainuvin.
Slow motion zombie hyökkäyksiä ja Metallican - From Whom the Bells Tolls !
Time to nut up or shut. . . Ehkä oon sanonu sitä liian monta kertaa20

Dracula (1931)


1931 Dracula jossa tätä viittahurmuria esittää yksi lempinäyttelijöistäni IKINÄ.
Bela Lugosi
Jos olette huomanneet niin minä pidän kauhuelokuvista ja en oikeastaan välitä paljoakaan näistä 2000-luvun kahuelokuvista jotka eivät ole oikeastaan enää mitään muutakuin tylsiä hahmoja joiden persoonallisuus on santapaperia ja ainoa missä he onnistuvat ovat kuolemisessa.
Ohjaaja Tod Browning teki lyhyen uransa aikana vain 2 merkittävää elokuvaa. Dracula oli ensimmäinen ja toinen elokuva oli nimeltään Freaks, joka on kyllä hieno hieno elokuva jonka toivoisin omistavani. Teen joskus varmasti Tod Browningista esittelyn niin kerron Freaksista silloin enemmän.
Mm kuitenki vanha kunnon Tod toi kauhugenren Hollywooding tekemällä yhden maailman ensimmäisistä kokoelokuvista äänellä. Siis että se oli yksi maailman ensimmäisitä elokuvista joka ei ollut mykkä.
Tämä loi aivan uuden revoluution elokuvan tekemiseen. Äänielokuvat dun dun daa!
Huomioikaa että samana vuonna tuli myös James Whalen Frankenstein, jonka omistan myös, mutta pidän enemmän Draculasta. Jos ette siis tiedä Draculan juonta, joka perustuu Bram Strokerin romaaniin nimeltä "Dracula" niin hävetkää hyi ja menkää heti lukemaan se pähkinäkuoriversio wikipediasta. . .
Vielä sen verran että pieni nippelitieto tästäkin elokuvasta. Samoihin aikoihin kuvattiin myös espanjalaista versiota Draculasta ja vieläpä samoilla lavasteilla ja voitteko uskoa että se espanjalaisversio on oikeastaan teknisesti parempi kuin tämä? o_o
Siinä kameranliikkeet ovat sulavempia ja näyttävämpiä ja tehosteet toimivat paremmin.
Harmi etten omista sitä.

Favourite quote: I never drink. . . . . .Wine
Favourite scene:
No tämä on sama kuin lempilauseeni tässä elokuvassa :). Tossa vaiheessa on vaan niin hauska nähdä kuinka Lugosi vampyyri tavallaan jo tunnustaa olevansa vampyyri.
En ikinä juo. . . Viiniä. Mutta mitä sitten hän juo?


19

Menetetty maa (2007)

http://static.iltalehti.fi/leffat/dmenetettymaaSL_ad.jpg

Coenin veljekset nyt te kyllä sen teitte taas. Voi olla oikeasti varma siitä, kun Coenin veljekset tekevät elokuvan niin se tulee olemaan viihdyttävä ja hyvä. Jokaisessa heidän elokuvassaan on aina jotenkin niin eksoottisia, anteeksi huono sanavalinta. Mutta siis outoja ja kuitenkin hyviä. Heidän lempielokuvani heiltä on kuitenkin Big Lebowski mutta en omista sitä vielä. Mutta Menetty Maa kertoo on siis tyypillinen skenaario "Väärä paikka ja väärä aika + ahneus."
Llewlyn Moss on takapajulan tavallinen punaniska joka viettää aikansa juomalla kaljaa ja metsätämällä. Ja tämä mies on hyvä metsästämisessä ja luonnonpoikia onneksi. Metsästysreissu päättyy kuitenkin siihen että hän löytää verisen rikospaikan jossa huumekauppa on mennyt päin puuta.
Mutta Mossia onnistaa ja hän löytää salkun jossa on 2 miljoonaa dollaria. Ainoa ongelma on se että tunteeton, kaappi, palkkatappaja Anton Chigurh on palkattu hakemaan ne rahat.
Antonia ei sitten pysäytä mikään ja hän on myös karmiva, kuten lempikohtauksestani näkyy jos löydän sen.
Ei ihme että tämä elokuva voitti 4 Oscaria ja 4 Oscar ehdokkuutta.


Favourite quote:
I think you do. So this is what I'll offer - you bring me the money and I'll let her go. Otherwise she's accountable, same as you. That's the best deal you're gonna get. I won't tell you you can save yourself, because you can't.

Favourite scene:
Kuten jo edellä mainitsin tässä heijastuu kuinka pelottava ja uhkaava Anton voi oikeastaan olla.18

Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia (1964)
Kyllä se on ihan oikeasti tuon elokuvan nimi. Brilliantti musta komedia legendaariselta Stanley Kubrickilta joka sisältää myös toisen legendan George C. Scottin ja vielä myös yhden lempikomedianäyttelijöistäni Peter Sellersin joka esittää huikeat kolme eri roolia elokuvassa.
Take that Michael Myers ja Austin Powers !
Ja ei pidä unohtaa James Earl Jonesiakaan, Darth Vaderin ääni anyone?
Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia tai lyhyesti Tri Outolempi elokuva kertoo kylmästä sodasta ja Yhdysvaltain vainoharhaisesta kommunisminpelosta ja ydinsodan uhasta.
En halua spoilata tästä sen enempää kuin että se on hauska, varsinkin jos pidät mustasta komediasta ja loppu on oikeasti korvaamaton. Kuset housuun hauska :D
mutta ei tietenkään varmasti kaikkien mielestä.
Muistakaa myös Peter Sellersin muu komediaklassikot Pink Pantherit!

Favourite quote: Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room


Favourite scene:
Jotenka siis taustaa tästä on se että Majuri Kong on mennyt korjaamaan lentokoneen pudotushäikkää, koska heidän pitäisi pudottaa ydinpommi Neuvostoliiton alueelle, mutta siis pudotuksessa on ongelma koska luukut eivät aukea ja Kong menee siis korjaamaan niitä ja sitten tämä tapahtuu.
Tämä on myös ehkä elokuvan muistettavin kohtaus17

Platoon (1986)Täydellinen esimerkki kuinka sota voi viedä viattomuuden ihmisestä ja kuinka oikeamieliset kärsivät.
"Oikeamieliset"
Ohjaaja/käsikirjoittaja Oliver Stone teki tämän elokuvan omien henkilökohtaisten Vietnamin sodan kokemuksistaan.
Ja totta kai tässä leffassa on mukava aina voittamassa.
Charlie Sheen. Ja jopa pääosassa.
WINNING
On pakko kuitenkin sanoa tähän alkuun että Platoon on erinomainen elokuva, mutta jos omistaisin Ilmestyskirja - Nyt elokuvan niin se olisi tämän tilalla, sen takia koska se on lempisotaelokuvani.
Sori Charlie, mutta isäsi Martin Sheen oli vain parempi : s.
Platoon kuitenki asettaa vastakkain kaksi kersanttia.
Tyypillinen "hullu tapan kaikki" ja tyypillinen "olen hippi poltan ruohoa paetakseni sodan kauhuja"
Uskon että se on jo kaikille tietoisaa kuinka kauheaa sodat ovat olleet ja ovat vieläkin, mutta eihän sitä silti koskaan kyllästy järkyttymään mitä nämä elokuvat tuovat pöydälle. Se että onko totuutta venytetty näissä sotaelokuvissa on kuitenkin mielipidekysymys. Voitte itse kyseenalaistaa miten haluatte, jos haluatte.
Favourite quote: Somebody once wrote: "Hell is the impossibility of reason." That's what this place feels like. Hell.

Favourite scene:
Tässä kohtauksessa, hyvin voimakkaassa kohtauksessa Kersantti Elias joka on siis tämä hippi kersantti kaikkien kaveri. . . Kuolee. Helikopteri on lähetetty pelastamaan joukko sotilaita ja kun he lähtevät ilmaan he näkevät Eliaksen jonka he luulivat kuolleen. Helikopterin poistuessa he katsovat kuinka he eivät voi tehdä mitään muutakuin katsoa ystävänsä kuolevan silmiensä edessä.


16

Yksi lensi yli käenpesän / Hohto

Tää on mun lista ja teen mitä huvittaa jotenka laitan kaks leffaa yhelle paikalle.
Deal with it.
Ja näitä leffoja muutenkin yhdistää herra Jack Nicholson. Olet uskomaton.

Yksi lensi yli käenpesän (1975)Yksi lensi yli käenpesässä Jack näyttelee yhteiskunnan kapinallista Randle Patrick McMurphya.
Hänet on toimitettu mielisairaalaan tutkittavaksi ja koska Randle ei tykkää enää mennä vankilaan niin hän päättää jäädä mielisairaalaan. Hän kuitenkin aloittaa kapinallisuutensa sielläkin ja nostattaa huomiota hoitaja Rachedin silmissä (a bitch).
Tiedän ettei tuo ehkä innostunut vielä katsomaan tuota elokuvaa mutta, teidän on pakko nähdä se. Tämän elokuvan loppu on yksi surullisimmista ja silti katkeransuloimmista ikinä.
Se tekee sinut surulliseksi ja tavallaan myös iloiseksi ja lopussa ei tiedä haluaako pyyhkiä kyyneleitä vai nousta seisomaan ja taputtamaan tälle.

Favourite quote: What do you think you are, for Chrissake, crazy or somethin'? Well you're not! You're not! You're no crazier than the average asshole out walkin' around on the streets and that's it.

Favourite scene:
Tässä kohtauksessa Randle yrittää opettaa uutta ystäväänsä, kuuromykkää Chiefia pelaamaan koripalloa.
: ) suloinen ja hauska kohtaus.


Hohto (1980)Hohto on vain ahdistava. On mahtavaa nähdä Jackin näyttelemistä kun hän hetki hetkeltä alkaa menettää hänen mielenterveytensä rippeitä  Puhuin jo postauksessa taino viimeviime postauksessa Hohto kirjasta ja kuinka se eroaa elokuvasta, mutta kuten huomaatte jotenka en aijo puhua tästä paljoakaan sillä taisin kertoa jo siitä tarpeeksi siinä Stephen King postauksessa. (Note viimeviime postaus = Stephen Kingin lista postaus)
Mutta sanon vain sen että Jack Nicholsonin uskomaton näytteleminen + Stanley Kubrickin ohjaus = Mieletöntä visuaalista meininkiä !
Favourite quote: All work and no play makes Jack a dull boy.


Favourite scene(s):
Tässä ekassa kohtauksessa heijastuu erinomaisesti elokuvan ahistavuus. Holy shit mikään ei oo oikeesti pelottavempaa kuin oma sekopää aviomies hakkaamassa kirveellä kylpyhuoneen ovea ja vielä kun sieltä ei pääse myöskään pois muutakuin ikkunasta joka on liian pieni muutenkin.
Yaiks

Ja tätä toista no tuota. . . .. . . Katsokaa vain15

Henkien kätkemä (2001)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/2/20/Henkien_k%C3%A4tkem%C3%A4.jpg
Minussa on yhä ernu verta sisälläni, jotenka täytyyhän minun osoittaa kunnioitusta kuinka kaunis ja hieno elokuva Henkien kätkemä on. Ja asiaa tietenkin auttaa pidettävät hahmot, rikasta visuaalisuutta, absurdi tarina, mahtavaa musiikkia. Siinä on kaikkea sellaista mistä pidän!
Tarinaa olisi ehkä turha aikaa kuvailla sillä se on vain jotakin mikä pitää nähdä että sen ymmärtää. Se on kuin joku kaverisi kertoisi tarinaa ja sitten vain mitä enemmän hän kertoisi siitä niin sitä enemmän tarina alkaisi liioitella itseään.
"Sitten sen vanhemmat jäävät syömään sellasta älyttömän hyvännäköstä ruokaa joka on vaa ilmestyny sinne torille minne ne meni ja sitten sitten ku se Chihiro tajuaa olevansa henkimaailmassa ja lähtee hakemaan vanhempiaan niin sitten yhtäkkiä ne onki muuttunu suuriksi possuiksi ja ne yhä syö siel sitä ruokaa sillee omnomnom ja nyt Chihiron pitää toimii henkikylpylässä jotta se saa noidalta lääkkeen muuttaa vanhempansa takaisin ihmisiksi ja sillä noidalla on jättimäinen vauva joka osaa puhua ja kaksonen! 8D"

"o_o. . . . . . . .täh?"

Tämä on tällä hetkellä vielä lempielokuvani Hayao Miayazakilta (en ole nähnyt kaikkia hänen elokuviaan)
mutta silti tämä on hieno, kaunis, elokuva joka pitää vain nähdä. Vaikka ei ehkä tajuisikaan siitä mitään.

Favourite quote: Welcome the rich man, he's hard for you to miss. His butt keeps getting bigger, so there's plenty there to kiss!
Favourite scene:
Mun lempikohtaus on varmaankin kohtaus jossa Chihiro ja hänen ystävänsä Nomask ovat junamatkalla.
Ei ole yhtään dialogia mutta siinä on aikaa vain ottaa rennosti ja omaksua mitä se kohtaus tarjoaa.
Mutta youtube saatana ei antanut minun löytää sitä. Jotenka jätän teidät kuuntelemaan tätä biisiä siitä kohtauksesta.
14

Psyko (1960)Alfred Hitchcock. Tarvitsee vain sanoa hänen nimensä niin tiedät että luvassa on jotakin ennennäkemätöntä. Ja vaikka tämä tavallaan eroaa Hitchcockin työstä mielestäni. Hitchcockin elokuvat ovat yleensä aina olleet rikosjännäreitä, mutta tätä voisi pitää slasher-elokuvien kummisetänä.
Siitä huolimatta Psycho on silti mainio elokuva jolla on aina spesiaali paikka sydämessäni vaikkakin joka kerta kun olen suihkussa pidän silmiäni auki siltä varalta että jotakin tapahtuisi.
Tarina kertoo siis Marion Cranesta pankkityöntekijästä joka saa haltuunsa 40 000 dollaria työnantajan bisneskumppanin pankkilokeroon talletettavaksi. Mutta käykin niin että Marion varastaa tämän ja karkaa rahojen kanssa pois epäilyksien luota. Hän haaveilee häistä ja yhteisestä tulevaisuudesta jonka hän voisi viettää poikaystävänsä Sam Loomisin kanssa, ei pidä sekoittaa häntä Tohtori Sam Loomisiin Halloween sarjasta.
Marion päätyy motellille jossa häntä tapaa paikan omistajan Norman Batesin joka asuu ylempänä suuressa kartanossa äitinsä kanssa.
Tähän väliin sanon että Anthony Perkinssin rooli Norman Batesina on uskomattoman karmiva ja helvetin hyvä.
Uskomaton oikeasti. Jos se ei nostata niskakarvojasi niin elokuvan brilliantti soundtrack kyllä. Bernard Hermannin jousiteema on vertaansa vailla, mutta se ei ole silti lempimusiikkiani mitä elokuvassa on ollut.
Se selviää myöhemmin tässä listassa.


Favourite quote: It's not like my mother is a maniac or a raving thing. She just goes a little mad sometimes. We all go a little mad sometimes. Haven't you? 


Favourite scene:
Elokuvan tunnetuin kohtaus ja tässä Marion Crane on saapunut Batesin motelleille varastetuilla 40 000 dollarilla ja viettänyt juuri iltapalaa Normanin kanssa.
Alfred Hithcock itse sanoi tästä kohtauksesta, että Marion niin ikäänkuin pesee syntinsä.13

Terminaali (2004)Perustuen tositarinaan, Steven Spielbergin Terminaali on minusta täydellinen kertomus muukalaisesta tuntemattomassa ympäristössä.
Tarina kertoo Viktor Navorskista, joka saapuu Amerikkaan mukanaan kahvipurkki joka sisältää isänsä haaveen. Ongelmaksi syntyy se ettei häntä päästetä
lentokentältä Yhdysvaltoihin tai takaisin kotimaahansa
Viktor joutuu käyttämään aikansa ja elämään lentokentällä.
Okei mainitsin että tämä on täydellinen kertomus muukalaisesta tuntemattomassa ympäristössä, no olen yhä silti sitä mieltä, vaikkakin Lost in Translation on myös älyttömän hyvä ja mielestäni jopa parempi kuin Terminaali, mutta en omista sitä. Oon tainnu sanoa tätä monista muista elokuvista :D
Mutta silti Terminaali on hyvän tahdon elokuva ja onnistuu herättämään tunteita silloin kun haluaa.
Siksi arvostan tätä elokuvaa ja se ei ehkä ole Spielbergin parhaimpia mutta yksi lemppareistani silti.
On vaikea olla pitämättä Tom Hanksin venäläisaksentista.


Favourite quote: Cab Driver: Where you wanna go?
                        Viktor Navorski: I am going home.

Favourite scene:
Tämä on minusta hauska kohtaus kun Viktor ei saa poistua lentokentältä ja lentokentän johtaja haluaa hänen poistuvan jotta hänet pidätettäisiin ja siirrettäisiin muualle.
Loppu on vain älyttömän hauskaa.


12

Rocky (1976)No tämä on ehkä ainoa urheilu elokuva josta oikeasti pidän hyvin paljon ja jota kohtaan minulla on paljon kunnioitusta.
Voitteko uskoa että Sylvester Stallone, kyllä se Sylvester Stallone käsikirjoitti tämän? Ja hän näyttelee myös pääosaa.
Sylvester jota on siis sanottu Arnold Sdfkjdkfjslkkekkerin veljeksi.
Eniweis, The story of Rocky on siis että Rocky Balboa on underground nyrkkeilijä ja hän toimii myös velankerääjänä toiselta työltään. Kunnes hänelle annetaan elämänsä mahdollisuuden.
Mahdollisuus mestaruusotteluun.
Rockyn hahmosta onkin tullut vertauskuva urheudelle ja sinnikkyydelle, sekä ennen kaikkea nousua nollasta tähdeksi. Nollasta polla, lol hercules. . . .
Ja suruissani on pakko myöntää että tämä ei ollut ihan Sylvesterin alkuperäinen ajatus. Hän sai inspiraation nähtyään Muhammad Alin ottelun Chuck Wepnerin kanssa. Kukaan kuullut Chuck Wepneristä? Aivan hän oli siis tuntematon poika jostai kulman takaa ja hän sai mahdollisuuden tapella Muhammadia vastaan ja hän kestikin 15 erään kunnes silloin Muhammad tyrmäsi hänet. Jos pidät Sylvesteriä pelkkänä äksön tähtinä niin olet itsellesi velkaa nähdä tämän elokuvan
Favourite quote: You're gonna eat lightnin' and you're gonna crap thunder!


Favourite scene:
Teknisistä syistä en saanut liitettyä videota tähän näin. . ..
Mutta triviaa tästä hienosta hienosta kohtauksesta joka sitten spawnasi tradition Rocky leffoihin. Tässä montagessa noin kohdassa 00:28, Rockylle heitetään omena tai mandariini tai hedelmä. Se ei kuulunut käsikirjoitukseen vaan joku yritti heittää sillä oikeasti Sylvesteriä, mutta tämä sai kopin ja se sitten jätettiin elokuvaan. : )

Rocky 1 Video


11

Hyvät pahat ja rumat (1966)Mainitsin Psychossa että siinä oli erinomaista musiikkia mutta se ei ole lempimusiikkiani. Noh Hyvät pahat ja rumat ja koko dollari trilogia sisältää ehkä parhainta musiikkia mitä olen elokuvassa ikinä kuullut. Screw Tähtien sodan tunnettu teema, mä haluan Ennio Morriconen Hyvät pahat ja rumat teema. Screw Tappajahain daana daana teema, mä haluan Ecstasy of Goldin!

Aa joo se leffaki on hyvä. Oikeastaan se on todella hyvä ja lempparini Dollari-trilogiasta. Miltein 3 tuntia kestävä elokuva on joillekkin ehkä vähän vaikeata katsottavaa mutta kun olet nähnyt sen niin varmasti et kadu sitä. Ainakin toivottavasti. Ja en halua pilata tai kuvailla tarinaa jotenkin ollenkaan sillä se on eeppinen.
Clint Eastwood, Eli Wallach ja Lee Van Cleef tekevät huippusuoritukset.
Ja wau se vain pitää nähdä. Uhratkaa ny 3 tuntii ei se paljon ole.
Lempibiisini on tämä sieltä ja kuunnelkaa se koska kehuin jo musiikkia uskomattomaksiFavourite quote: There are two kinds of people in the world, my friend: Those with a rope around the neck, and the people who have the job of doing the cuttingFavourite scene:
Tästä ei tarvitse sanoa mitään muutakuin.
Genious and hilarity 8D10

Kellopeliappelsiini
(1971)Tämä elokuva on yksi niistä harvoista elokuvista, jotka ovat saanet minut oikeasti miettimään omaa moraaliani tai käsitystä maailmasta.
No tarina kertoo Alex Delargesta joka on täysi sekopää ja huom. vielä lukiossa. Hän tykkää viettää aika vähän eri tavalla kuin miten muut lukiolais nuoret tekevät. Alex nääs hengaa kavereittensa tai druugiensa kanssa ja yleensä aiheuttaa rikoksia, väkivaltatekoja ja raiskauksia Lontoon yössä.
Perus juu.
Elokuvan alussa juuri Alex ja hänen druugansa hakkaavat henkihieveriin laulavan pummin kadulla, ottavat yhteen toisen jengin kanssa, murtautuvat taloon jossa he hakkaavat kirjalijan rammaksi ja raiskaavat hänen vaimonsa samalla kun Alex laulaa Singing in the rainia. Siinäpä on paljon tekemistä yhdelle yölle. Lukioikäiselle nuorelle jos saan muistuttaa.
Mutta ei ei, ei tämä elokuva nyt pelkän väkivallan takia tule numero 10 tälle listalleni. Tarinan toinen osa on se että nämä druugat pettävätkin Alexin ja kun hän vahingossa murhaa vanhan naisen muovipeniksellä. Pysykää mukana nyt. Niin hän joutuukin poliisien käsiin ja hänet heitetään vankilaan jossa hänet sijoitetaan uudenlaiseen koulutus ohjelmaan jossa tavoitteena on saada koehenkilö vihaamaan väkivaltaa.
Koe onnistuu Alexille ja joka kerta kun hän haluaa joko satuttaa jotakuta tai himoaa seksuaalisesti toista osapuolta hän alkaa tuntea uskomatonta pahanoloa sisällään ja se tekee hänet heikoksi, voimattomaksi.
Alex kuitenkin löytää kotiutumisen vanhaan ympäristöön uutena minänä onkin hankalampaa kuin hän luuli.
Vanhat uhrit palaavat hänelle ja alkavat hakata häntä ja sitten vielä poliisi tulee ja katsos siinähän on pari Alexin vanhaa druugaa jotka vihaavat yhä Alexia. Hakattuna hän ryömii turvaan talolle mutta myöhemmin tajuaa sen olevan se sama talo missä he raiskasivat naisen ja hakkasivat kirjailijan.
Tosiaankin elokuva oudolla tavalla herättää sinussa inhoa Alexia kohtaan koska hän tuntuu nauttivan tästä kaikesta väkivallasta, mutta sitten elokuvan toisessa vaiheessa se tekee sinusta sympaattisen Alexia kohtaan. Kaikki ne pahat teot unohtuvat voi Alex parkaa. Siinä on hyvä elokuva mielestäni!
Elokuva joka onnistuu kääntämään kaiken 180 ° ja nostaakin kissan pöydälle.
En tiiä mitä hemmettiä mä just äskön sanoin mut joo just niin!
PS Tämäkin oli Stanley Kubrickin ohjaama.

Favourite quote: Well, put it this way, I feel very low in myself. I can't see much in the future, and I feel that any second something terrible is going to happen to me.


Favourite scene:
Halusin kyllä laittaa raiskauskohtauksen tähän näin. . . . Mutta ajattelin että pidätte mua ihan hulluna.
Katsokaa ny tota ilmettä. He is one fuckin' crazy mate.
9

Yön ritari (2008)
Watchmen on hyvä elokuva, mutta Yön ritari on mielestäni parempi. Ja monet voivat olla eri mieltä, toiset elokuvakriitikot jne , mutta se johtuu minulla vain siitä että henkilökohtaisesti olen aina pitänyt Batmanista hyvin paljon. Batman ja Spiderman lempisupersankareitani! Voin kyllä sanoa silti jo tässä että tällä listalla ette enää näe Spiderman elokuvia kuitenkaan..........................................
Anyways Yön ritari, yksi vuoden 2008 yllättävimmistä elokuvista. Sen takia että sen prequel eli tuo Batman Begins ei ollut paha leffa ja se oli ihan suosittu uskallan sanoa, mutta verrattuna Yön ritariin, Begins on jalanjälki mudassa. Karua. Yön ritari kuitenkin nosti supersankarit takaisin elokuvalistoille kun ennen taas ne olivat olleet vähä heikoimmilla. Se tuotti kuitenkin mukavat 18.5 miljoonaa dollaria ensi-iltana Amerikoissa.
DAMN!
Allrait tarina kertoo siis Bruce Waynesta jonka salainen identiteetti on Batman, joka nykyään on vakiinnuttanu asemansa Gotham Cityssä poliisin avustajana, vaikka hän on etsintäkuulutettu. Toisinaan laillisin keinoin Harvey Dent on toinen Gotham Cityn sankareista. Hän aikoo iskeä kovaa ja kunnolla rikollisuutta vastaan.
Mehän tarvitaan pahiskin. Esiin astuu Jokeri, salaperäinen ja hyvin pelottava heppu. Hän haluaa hallita Gothamin rikollisuutta ja tälleen simppelisti haluaa myös tappaa Batmanin.
Christian Bale, Morgan Freeman, Heath Ledger, Michael Caine, Gary Oldman, Aaron Eckhart
tekevät kaikki erinomaiset esityksensä varsinkin Heath joka esittää Jokeria ja tietenkin Michael joka esittää taas kerran Alfredia Bruce Waynen palvelijaa. I love the british accent

Favourite quote: I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... stranger.

Favourite scene:

Tämän kohtauksen muistan parhaiten kun kävin katsomassa tämän ensimmäistä kertaa teattereissa. . Ja jostain syystä sai myös elokuvan parhaimmat naurut.


8

Eyes Wide Shut (1999)Pääosassa Tom Cruise ja Nicole KidmanStanley Kubrickin viimeisin ja myös mielestäni hienoin elokuvansa. Eyes wide shu ei saata aluksi miellyttää katsojan silmää. Mikä se on? Rikosdraama? Pelkkä outo trippi Tom Cruisen mieleen ja vainoharhaan? Pelkkä taiteellinen elokuva?
Minulle se on elokuva joka herättää kysymyksiä ja varmasti monellekkin muullekkin tätä samaa.
Se käsittelee rakkautta ja sivulla siinä on semmonen murha/kulttimysteeri. Mitä tarkoittaa oikeasti olla naimisissa? Onko siinä aina tosirakkautta kyseessä?
Sitoutuminen, rakkaus, moraali. Missä menee pettämisen raja?
Samoin kun Kellopeliappelsiini Eyes wide shut pistää sinut ajattelemaan ei maailmaa tällä kertaa, vaan sinua.
Oletko sinä valmis jakamaan vapautesi toisen kanssa?
Kuitenkin se on älyttömän hyvä elokuva ja pelkän juonen kertominen ei mielestäni auttaisi tätä elokuvaa sillä juoni ei ole se tärkein aina. Kubrick teki hienon elokuvan uransa loputtua, koska hän kuoli 8|.
Mutta se mitä hän jätti jälkeensä, jätti kirjaimellisesti minun jäljet.
Täh?


Favourite quote: Alice Harford: I do love you and you know there is something very important we need to do as soon as possible.
Dr. Bill Harford: What's that?
Alice Harford: Fuck.

Favourite scene:
Outo kulttitapahtuma josta Tom kiinnostuu ja tässä klippejä siitä. Musiikki ja mumina eivät kuulu noihin kohtauksiin, mutta se tuo tunnelmaa


7

Kummisetä (1972-1990)Tuntuu tavallaan epäreilulta laittaa Kummisetä-trilogia tähän listalle. . Noei tunnu. Ensimmäinen osa on ylitse kaiken minun lempparini niistä. Vaikka kuinka paljon puhutaan että kakkososa sai enemmän Oscareita ja se on mestariteos niin ei, ei minulle. Gimme Godfather 1! Jotenka keskityn enemmän siihen.
Corleonen mafiaperheen pomo eli kummisetä Don Corleone (Marlon Brando) on järjestänyt häät tyttärelleen ja sisilialaiseen perinteeseen kuuluu että sisilialainen ei voi kieltäytyä palvelukesta tyttärensä hääpäivänä.
Asioita tapahtuu ja itten käykin niin että Donia ammutaan ja hän joutuu sairaalaan ja hänen viattoman poikansa Michaelin täytyy astua johtoon. Michael ei ikinä ollut sotkeutunut perheen asioihin mutta pakon edessä hänen tarvitsee ottaa vastuu.
Al Pacino ja Marlon Brando, nykyään legendat tekevät huippuroolit tässä, tätä uskallan sanoa, mestariteokseksessa! Tunnetut mafiamiehet saivat alkunsa tästä.
En tiedä mitä muuta voin sanoa tähän näin. Ammuskelua, mafiailua, hevosen päitä ja erinomaista tunnelmaa.
Jos et nää tätä elokuvaa niin saatat löytää itsesi nukkumasta kalojen seurassa.
Favourite quote: In Sicily, women are more dangerous than shotguns.

Favourite scene:
VAROITUS
Corleonet opettavat, mitä käy kun heidän tarjouksista kielletään.
Elokuvan yksi kuuluisimmista kohtauksista.
Ei hevostenystäville tai heikkohermoisille


6

Batman (1989)Olen pahoillani Yön ritari, mutta Tim Burtonin Batman on parempi kuin sinä. Eikä vain siksi että rakastan Tim Burtonin elokuvia. Eikä siksi myöskään että tässäkin flikissä on Jack Nicholson. . . . . . . .. . . .
Ei, mutta tällä on minulle vain jotenkin enemmän tunnearvoa ja vaikka pidän hyvin paljon Christian Balesta ja Christopher Nolanista ja kunnioitan Heath Ledgerin muistoa. Niin silti tämä on parempi. Enkä osaa selittää sitä että miksi. Teknisesti se on vähän jäljessä, eikä juonessakaan ole mitään kehumisen varaa verrattuna Yön ritariin.
Hyvin nuorena poikana Bruce Wayne näki vanhempiensa kuolevan ryöstäjän käsiin. Sitten hän vannoi kostavansa rikollisuudelle ja hänestä tuli Batman. Tyttydidii, kaikki me se tiedetään jo.
Suuren rikollisuuden pomon whateverhisnameis lähettää kätyrinsä Jack Napierin Axis kemikaali tehtaalle ja koska shit happens Jack putoaa happoaltaaseen ja syntyy uudelleen Jokerina. Hänellä syntyy vihreä tukka, pysyvä hymy ja valkoinen iho. Ja sitten ne pistää ranttaliki Batmanin kanssa.
Joo tarina on aika perus supersankarikamaa, mutta olen nähnyt tämän leffan nuorena ja se jätti minuun hyvin pysyvän jäljen. Olen tosissani lukekaa ensimmäinen Muistoja Matiaksen kanssa niin siinä luette että pienenä hyppäsin patteria päin Batmaniksi puketutuneena. 5 tikkiä otsassa.
Tämä on hyvin nostalginen elokuva minulle<3, ja voin sen verran myös sanoa, missä muutkin varmaan olette samaa mieltä että Danny Elfmanin musiikki teki Batmanistä kokonaisen ja hänen musiikkinsa on Batman. Ilman sitä se ei ole enää vain sama.
Toiseksi Michael Keaton tekee uskomattoman upean mahtavan jee jee performanssin Batmanina ja Bruce Waynina : ). Monet fanit vastustivat tätä roolivalintaa, sen takia että Keaton oli tehnyt pari hassua komedia filmiä ennen Batmania. . . . Siitä ei pidetty. Fanit siis eivät pitäneet.
Mutta musta Michael on juuri siksi hyvä sillä ei häntä voisi luulla Batmaniksi.

Toinen asia siitä vielä että jos jotkut aikoo paheksua mua että mä pitäisin Jack Nicholsonin Jokeri roolista enemmän kuin Heathin. Tosiasiassa mulla ei oo lempparia. Jackin, Heathin jopa 60 luvun Batmanin Cesar Romeron Jokeri ja jopa Mark Hamiltonin Jokeri. (Mark Hamilton siis Luke Skywalker, se teki Batman animated seriesin Jokeri ääninäyttelyn) Kaikki ne ovat hyviä ja en osaa valita lemppariani niistä. Minulle he ovat yhdessä se Jokeri mitä me rakastamme, se kiva psykopaatti.

Favourite quote: I have given a name to my pain, and it is Batman.


Favourite scene:
Tämä on jotenkin mieleenpainuvin kun Vicki kysyy häneltä mitä hän haluaa ja Jokeri ei tunnu odottavan tätä kysymystä jotenka hänen täytyy miettiä hetken.
5

Pulp Fiction (1994)En tiedä pitäisikö minun olla kuin kaikki muut ja kehua Pulp Fictionin dialogia?
Yes
No se on kyllä älyttömän hyvää ja se tekee tästä elokuvasta spesiaalin ja poikkeavan muista. Pulp Fiction kuten monet muutkin tässä elokuvan listalla on vain pakko nähdä. Ihan pakko.
Ohjaaja Quentin Tarantino (Quentiin<3) on tehnyt muita todella minulle mieluisia elokuvia kuten Reservoir Dogs, Kill Billit, Kunniattomat paskiaiset, Neljä huonetta jne, mutta kaikista niistä omistan Kunniattomat ja Kill Billit ja tämän Pulpin. Olisiko sitten ehkä Reservoir Dogs tässä tämän tilalla jos omistaisin sen? Maybe.
Tässäkin tarinaa on suht outoa kuvailla koska se on 3 eri tarinaa jotka sulautuvat lopussa yhteen.
Samuel L Jackson ja John Travolta ovat rikollispomon Marsellus Wallacen palkkamurhaajia jotka hakevat joltain pettureilta hänen mysteeristä salkkuaan takaisin.

Bruce Willis esittää nyrkkeilijää jolle maksetaan jotta hän häviäisi tietyssä erässä, mutta hän murhaakin hänen vastustajansa kehässä. Vahingossako? Ken tietää.
Kolmas tarina on Travolta jolle annetaan tehtäväksi viedä Marselluksen vaimo ulos syömään ja pitämään seuraa hänelle.
Jooo ei kuulosta kauheen jännältä mutta uskokaa mua! Luottakaa muhun! Pulp Fiction is amazing.
Ja vaikka siinä on väkivaltaa niin sitä käsitellään kuin se olisi normaali ja välttämätön asia elämässä. Se tavallaan on, tuskin me ikinä päästään väkivallasta eroon ja sitä heijastuu kaikkialla.

Favourite quote: Okei ei se ihan yksi lause ole, mutta tämä on vaan niin paras.

Jules: [Jules shoots the man on the couch] I'm sorry, did I break your concentration? I didn't mean to do that. Please, continue, you were saying something about best intentions. What's the matter? Oh, you were finished! Well, allow me to retort. What does Marsellus Wallace look like?
Brett: What?
Jules: What country are you from?
Brett: What? What? Wh - ?
Jules: "What" ain't no country I've ever heard of. They speak English in What?
Brett: What?
Jules: English, motherfucker, do you speak it?
Brett: Yes! Yes!
Jules: Then you know what I'm sayin'!
Brett: Yes!
Jules: Describe what Marsellus Wallace looks like!
Brett: What?
Jules: Say 'what' again. Say 'what' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time!

Favourite scene:
Monet jo varmaa arvas et mikä mun lempikohtaus täs koko leffas on. : D. Mulla oli se jonkin aikaa gallerian boksissa ja en osaa kuvailla sitä että miksi pidän siitä. Jotenkin se miten siihen asiaan mitä siinä käy, suhaudutaan niin oudosti.
4

King Kong (1933)Kaikista listalla olevista elokuvista mulla on tätä elokuvaa kohtaan eniten rispektiä kuin mihinkään muuhun.
Ja kyllä vielä varmistan teille tähän näin että tämä on se oikea ja alkuperäinen King Kong, ei Peter Jacksonin 2005 elokuva tai -70 lukujen crap King Kongei. Tämä on se alkuperäinen ja kyllä se on listalla sijalla 4.
From 1933
Olen nähnyt tämän elokuvan myös hyvin pienenä ja se vain en osaa sanoa sitä suomeksi mutta, it blew me away. Hyvällä tavalla siis tuo. Pieni Matias ei voinut uskoa silmiään kun hän näki niitä efektejä mitä King Kong tarjosi. Voisi sanoa että King Kong oli se miksi kiinnostuin niin paljon elokuvista. Ehkä.
Mutta pienenä siis ne efektit saivat minut hämmennyksiin, mutta tänä päivänä olen hyvin perillä niistä ja juuri sen takia kun tiedän miten nämä efektit ovat toteuttu, niin se saa minut arvostamaan tätä elokuvaa suuresti.
Ja jokainen joka haluaa tehdä elokuvia tai jotakin sitä vastaavaa on itselleen velkaa ottaa tästä selvää, sillä se on uskomatonta miten ne ovat tehneet näitä 1933-luvulla vielä!
Kaikki varmaan tietävät että King Kong oli stop-motion animointia, mutta nykypäivänä kaiken saa tehtyä tietokoneella ja niissä taas ei ole sitä charmia enää mukana.
Mitä voinkaan sanoa että olen velkaa tälle elokuvalle hyvin paljon ja sen katsominen saa minut aina innostumaan itsekkin elokuvanteosta.

Favourite quote: And now, ladies and gentlemen, before I tell you any more, I'm going to show you the greatest thing your eyes have ever beheld. He was a king and a god in the world he knew, but now he comes to civilization merely a captive - a show to gratify your curiosity. Ladies and gentlemen, look at Kong, the Eighth Wonder of the World.

Favourite scene.
Elokuvan loppu ja klimaksi, jossa Kong yrittää taistella lentokoneita vastaan ja suojella suurta rakkauttaan.
Look at those effects!
Ja loppulause on klassikko
3
Paluu tulevaisuuteen (1985-1990)


(Kuvanottofail............)

Jotkut näki tänki varmaa jo kaukaa. Eikä nytkään tunnu pahalta laittaa koko trilogiaa listalle sillä, periaatteessa Paluu tulevaisuuteen kaikki kolme osaa ovat 1 suuri elokuvakokemus vain. Sillä ne ovat kaikki linkitetty toisiinsa. Ensimmäisen osan lopussa tulee selväksi että on jatko-osa ja se tulee olemaan suoraa jatkoa seuraavalle elokuvalle. Ja sitten toisen osan lopussa tulee myös selväksi että on jatko-osa sillä siinä lopussa on muutenkin että "To be continued" niin sen takia ne kaikki kolme elokuvaa ovat yksi suuri elokuva. Ja ei minulla ole niistä lempparia olen pahoillani. . . No okei ehkä 2 on mielestäni parhain :), mutta muuten niitä ei voi erottaa. Ei voi puhua ykkösosasta puhumatta kakkosesta eikä voi puhua kolmosesta puhumatta kakkosesta jne jne jne jne.
Marty McFly eli Michael J Fox on yksi elokuvahistorian ikonisimmista hahmoista ikinä. Samoin Doc Brown eli Christopher Lloyd, mielestäni hänen parhain roolinsa.
Paluu tulevaisuuteen mixaa komediaa, seikkailua, tiedettä ja hauskuutta yhteen melkein 6 tuntiseen pakettiin.
Ja et kyllä tule ikinä katumaan sitä 6 tuntia mitä käytät katsoessasi näitä.

Favourite scene: If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you're gonna see some serious shit.

Favourite scene:
Paluu tulevaisuuden 2.
Sanonpahan vain että 2015 luvulla ei ole vielä leijuntalautoja, niin minäpä vedän herneen nenään.

2

Ed Wood (1994)

http://3.bp.blogspot.com/_HLbo5Qnp-Fw/TO-oGdsUKgI/AAAAAAAAAgI/yIE5Za68RB4/s1600/600full-ed-wood-poster.jpg

Sanoin King Kongista, että se oli yksi syy miksi halusin alkaa tehdä elokuvia itse ja kiinnostuin hyvin paljon ja kuinka minulla on arvostusta elokuvia kohtaan. Sama juttu on tällä elokuvalla. Tavallaan.
Tarina kertoo Ed Woodista jota on sanottu maailman huonoimmaksi ohjaajaksi ikinä, ja samoin hänen elokuvistaan on sanottu, että ne ovat huonoimpia elokuvia ikinä. Jotenka miksi pidän tästä hänen elokuvasta joka kertoo hänestä näin paljon?
Sen takia että jos Ed Wood ikinä opetti tuleville elokuvantekijöille jotakin, niin se oli ettei saa ikinä luovuttaa tai antaa vastoinkäymisten kaataa sitä mitä rakastaa. Ed Wood teki elokuvia koska hän rakasti elokuvia eikä välittänyt mitä mieltä muut olivat hänestä tai elokuvistaan. Hän vain halusi tehdä niitä.
Muutenkin koko elokuvalla on hyvin positiivinen tunnelma kokoajan ja se pitää sinutkin mukana siinä. Kuin olisi tekemässä elokuvaa heidän mukanaan. Ja Ed tykkäsi pukeutua naisten vaatteisiin. Ajattelin vaa mainita.
Plus tämä on Tim Burtonin yksi parhaimmista ja myös Johnny Deppin parhaimmista elokuvista mielestäni.
Tätä elokuvaa en ole kuitenkaan nähnyt nuoressa iässä vaan näin sen ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja rakastuin siihen täysin <3.
Mutta silti se ei ole lempileffani (jonka omistan) , vaaaaaaaaaaan

Favourite quote: Visions are worth fighting for. Why spend your life making someone else's dreams?

Favourite scene:
Tästä pidän eniten, se on lähellä elokuvan loppua ja siinä näkyy kuinka nopeaa toimintaa Ed Wood teki aina elokuvissaan, mutta silti hän on onnellinen että hän teki tämän vaikeuksien kautta ja hän uskoo että siitä tulee se elokuva, mistä hänet muistetaan. Vaikkakin pahalla ei hyvällä.Ja sitten mun lempielokuvani tällä hetkellä minkä omistan on !

1

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa (1998)Tämä ei ollu varmaa kaikille mikään yllätys et tää on numero uuno.
Tää elokuva on vaan ruma. Hyvin ruma ja epämiellyttävä. Ja juuri sen takia se on niin hemmetin hyvä! 8D
Kuten jotkut muutkin leffat mitä tässä listalla on, niin tarina ei ole tärkeä vaan se elämys minkä kokee katsoessa tämän. Sillä oikeastaan tässä elokuvassa ei ole mitään järkeä. Reportteri Rauol Duke kulttihahmo jota esittää Johnny Depp (sattumaako että edellinenki oli Johnny?) ja hänen lakimiehensä Dr Gonzo jota esittää Benicio Del Toro, heidän tehtävänä on mennä Las Vegasiin tappamaan mafiapomo, mutta siitä tuleekin Amerikan unelman etsiminen ja viihdyttävä huumetrippi. Ja se tavallaan on se juttu, Amerikan unelma onkin hajalla ja ehkä se on vain matka Las Vegasiin huumehöyryissä ja löytäen omaa paikkaansa.
Elokuvan soundtrack on myös erinomaisen omalaatuisen hyvä ja outo ja sopii mainiosti tunnelmaan.
Johnnyn rooli on myös oudoinsa tähän asti, mutta silti mahtava. Hän todellakin eläytyy Hunter S Thompsonina ja tekee elokuvasta sen arvoisensa.  Se on niin ruma että se on kaunis.
Tätä trippiä et sinäkään halua jättää väliin, eikä siihen tarvitse edes huumeita.

Favourite quote: We cant stop here! This is bat country ! !

Favourite scene:
Tämä on niin älyttömän hauskaa katsoa mielestäni, sillä Duke on ympärihuumeissa ja hän yrittää parhaansa mukaan pärjätä ja saada itsensä ilmoitetuksi hotelliin ja sitten sieltä hän jatkaa baariin, jossa paska osuu tuulettimeen. . . Sanoisin että tämä olis paras kohtaus mielestäni, mutta se ei ole, koko elokuva on.


2 kommenttia:

  1. myönnän, että olen nähnyt noista elokuvista vain 6 XDDDDDDDDDD trololooolooolool, syntejä!

    VastaaPoista
  2. Pakko myöntää, että vaikka olen luultavasti nähnyt melkeinpä kaikki maailman "kauhuleffat" niin silti pidän Menetettyä maata yhtenä pelottavimpana elokuvana jonka olen nähnyt, jos Chigurhia näyttelisi ihan kukatahansa muu kun Bardem niin leffa olisi luultavasti puolet paskempi (voiko noin ees sanoa?)

    VastaaPoista