keskiviikko 24. elokuuta 2011

It's unfair

Mahdollistaako hyvä terveys paremman tulotason ja sosiaaliluokan vai säilyykö terveys tietyssä sosiaaliluokassa paremmin?
http://davidhuerta.typepad.com/.a/6a01347ff0d110970c013487cec14c970c-800wi

Tuo kysymys tuli minulle vastaan terveystiedossa pari päivää sitten ja se herätti minussa sitä jotakin halua mikä minulle tulee kun tekee mieli alkaa kirjoittaa jotakin. Jossakin maailmankolkassa tai universumissamme joku alien vaa istuskelee siel sillee et
". . . . . . Hm nyt vois varmaa painaa tota nappulaa, joka saa Matiaksen SILLE päälle."

Kun sitä alkaa ajatella on tiettyjä perusasioita mitä ihmisellä pitää elämässään olla jos hän haluaa pärjätä tulevaisuudessa.
1) Kauneus 2) Terveys 3) Hyvä sosiaaliluokka
Tietenkin on niitä poikkeuksia missä joku on noussut slummeista ja tehnyt itsestään jotakin. Against all odds!
Vähä niinku.
Mutta silti.
Minulle totuus on vain se että täytyy olla terve mieli, sielu ja keho, kauneutta pitää olla ja samoin myös hyvä sosiaaliluokitus.
Jos otetaan minusta esimerkki niin no en ole mikään rumin ihminen mielestäni, mutten kaunis tai komeakaan. Olen keskiverto sosiaaliluokassa.
Ja olen myös terve. Sillä kannalle siis ettei minulla ole mitään kansantautia eikä mitään sen suurempaa mielisairauttakaan. Pientä masennusta ja pötsi. Suht terve.
Mutta silti en pidä mahdollisuuksiani tulevaisuudelle kauhean hyvinä. .
Mitä haluan tulevaisuudelta on toimia elokuvien parissa jotenkin ja veikkaan että se on liian suuri pala minulle haukattavaksi. Mutta haluan oikeasti tehdä jotakin sellaista ja haluan myös tehdä jotakin tuolla lukiossa, jonkun elokuvan. Parikin elokuvaa. Isoja paloja Matias.
Vau miten me mentiin tosta kysymyksestä mun tulevaisuuden suunnitelmista?

Palataan toiseen kysymykseen, säilyykö terveys toisissa sosiaaliluokissa paremmin?
Kyllä. Ehdottomasti kyllä, sillä jos vertaa Afrikan lapsia meidän lapsiimme niin ripuli on heille tappava sairaus kun taas meille se on pieni ärsyke. Samoin sukupuolitaudit ovat siellä enemmän yleisiä kuin täällä. Mutta siellä ihmiset eivät kuole syöpään niin paljon ku täällä muualla maailmassa. No okei eniten ehkä Suomessa kuolee itsemurhiin, koska Suomi on väärinpäin Imous.
Oikeastaan en enää nyt tiedä miten tuohon vastata. Se on kauheata ettei muilla ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin muilla terveyden huoltoon ja sen parantamiseen.
(Entäs se tulotaso?)
Eikös sekin ole aika itsestäänselvää jo?
Miten terveämpi sitä parempi tulo. No okei ei se ehkä niin mene. Poikkeustapaukset ottaen huomioon.
Voihan joku ylipainoinen olla myös todella äärettömän rikas? Ei nyt tuu ketään mieleen mutta Michael Moore joka ei nyt kai niin rikas ole. . Läski se on kuitenkin.

--------------------------------------------------------------------

Puhutaan jostakin muusta nyt siis. Ömm blogin tulevaisuudestani. Kaikille uusille lukijoilleni tuo kiva kuva mikä on nykyään tuossa otsikon kohdalla, en ole kasvissyöjä ja syön lihaa. Rakastan lihaa omnom. Mutta mielestäni kuva oli silti hauska jotenka päätin lisätä sen. Ja myös kuten huomasitte muutin tätä ulkoasua myös, kuten joskus myöhemmässä postauksessani. Ja innostuin nyt myös tekemään videoita ja ajattelin että (kadun tätä varmasti myöhemmin) SAATAN tehdä haaste videoita. Ja otan ehdotuksia vastaan kommenttilootaan.
Esim "Yritä vääntää paskaa samalla kuin seisot käsilläsi"....
Huom ehdotukset olisivat kivoja mutta kehittelen vielä tätä ideaa.

4 kommenttia:

 1. Älä rakasta lihaa, sehän on ällöö.:DD Tosi raaka meininki! Pystyisitkö teurastamaan eläimen jonka olet itse kasvattanut? Ja sitten tekemään kaiken sen eteen että edessäsi olisi lihakimpaleita vihannesten kera punaviinikastikkeessa?

  En siis tiiä pystytkö vaiko et mutta sen vaan sanon että raaka jätkä oot jos pystyt :D

  VastaaPoista
 2. "No okei eniten ehkä Suomessa kuolee itsemurhiin, koska Suomi on väärinpäin Imous." XDD hei en oo ennen tajunnutkaan tuota.

  VastaaPoista
 3. jotenki luin koko loppupostauksen siinä fiiliksessä että ehkä siellä tosiaan ON joku alien joka painaa nappulaa angry mood tai happy mood! :oo OLETNERO. näin lyhyesti sanottuna.

  ja sanoisin että.. haaste. aja parta! :D

  VastaaPoista