tiistai 4. lokakuuta 2011

Horror, horror has a face, October 4

BUAHAHAHAHAA!

http://alphamisanthropos.files.wordpress.com/2010/10/count_dracula_christopher_lee.jpg

PS Jos tää ei kiinnosta niin katsokaa toi video tuolla alhaalla siinä on taas tietoja tulevaisuudesta, pliis pliis ! Skipatkaa sinne jos tää ei kiinnosta


 Se on lokakuu ja tiedätte mitä se tarkoittaa! Kyllä lokakuun päätteeksi eli 31 on Halloween !
Ja koska tämä maaginen kuukausi on täynnä karmivuutta ja kauhua niin sen kunniaksi olen päättänyt postaa
(en nyt ihan, joka päivä kuitenkaan) usein tämän kuukauden aikana jotakin kauhuun liittyvää postausta tänne!
Joko tietoa minun lempikauhuleffoistani tai kauhuleffoista muuten vaan sun muuta tälläistä hassua kaikenlaista hauskaa !

PS Tuon pelottavan vampyyri kuvan tarjosi teille Christopher Lee, kyllä se Christopher Lee joka on Saruman Taru Sormusten Herrassa ja Count Dooku Star Warseissa .

Jotenka aloitetaanpa sillä että pyydän teitä, hyvät naiset ja herrat, astumaan pieneen kotoisaan DeLoreaaniin joka toimii tämän illan aikakoneena ja vienpä teidät vuoteen 1931 ja sen takia pyydän teitä kiltisti asettautumaan myös mielenne siihen aikaan. Sillä mistä aijon nyt puhua teille oli sen vuoden pelottavimpia ja intensiivisempiä kokemuksia mitä tuon ajan ihmiset olivat nähneet

Frankenstein 1931 ja sen jatko-osa Frankensteinin morsian 1935Kyllä ehkä maailman kuulusin kauhufilmi mitä on.
Ensiksi haluan ottaa asian esille, joka on aika pieni yksityiskohta kyllä mutta silti.
Kaikille ihmisille jotka eivät tienneet. Niin tämä hirviö tässä ei ole nimeltään Frankenstein.
Frankenstein on sen hullun tohtorin nimi joka loi tämän hirviön, siitä nimitys Frankensteinin Hirviö
Eli tämä on hirviö
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a7/Frankenstein%27s_monster_(Boris_Karloff).jpg

Ja tämä on FrankensteinKoska tämä erittäin tärkeä tieto on nyt saatu selvitettyä niin jatketaan.

2. Erittäin tärkeä tieto ja pientä historiaa Frankensteinista. Mary Shelleyn Romaani Frankenstein - Uusi Prometheus
(Prometheus, kreikkalaisessa mytologiassa loi savesta ihmiset ja kansoitti sillä maan ja varasti heille Olympoksen tulen auttaakseen heitä)
julkaistiin vuonna 1818 ja sen syntytarina on kuuluisa siitä, koska Mary loi sen kerran yhtenä sateisena päivänä kun hän oli vierailemassa ystävänsä luona jolloin he kauhutarinoiden lukemisen jälkeen päättivät että he pitävät pienimuotoisen kilpailun. Kuka heistä kirjoittaisi pelottavamman kauhutarinan. Mary Shelley teki tuona päivänä Frankensteinin.
Siitä lähtien sitä on esitetty teattereissa ja tehty elokuvaksi monta monta kertaa.
Ensimmäisen kerran vuonna 1910 joka ohjaaja oli Thomas Edison ja jos et tiedä kuka Thomas Edinson on niin lueppa hyvä mies/nainen kirja.
Toinen kuuluisa on myös Mary Shelleyn Frankenstein (1994) joka perustui enemmän novelliin kuin muut Frankenstein elokuvat
Mutta kuuluisin varmasti on tämä Universal Studiosin 1931 vuonna tekemä.

Frankensteinin (elokuvan) juoni menee siis näin.

Henry Frankenstein ja hänen kyttyräselkäinen apurinsa Fritz ovat hautausmaalla ja alkavat kaivamaan juuri haudattua ruumista ylös maastaan.
Hassua muutes kuinka romaanissa Frankensteinin nimi on Victor ja hänellä on ystävä nimeltä Henry joka on huolissaan hänestä, kun taas elokuvassa on Henry Frankenstein ja hänellä on ystävä nimeltä Victor joka on huolissaan hänestä. . .. .  Samoin Frankenstein luo hirviön ilman ketään apuria, mutta Fritz oli mukava lisäys siihen.

Kuitenkin haudanryöstön jälkeen he leikkaavat vielä alas hirtetyn miehen ja ottavat hänenkin ruumiinsa mukaan. Frankensteinin suunnitelma on tehdä ihminen, uusi elämä ihmisraajoista ja elimistä.
Hänellä on jo nopeasti kaikki tarvittavat kasassa, paitsi tärkeimmät, nimittäin aivot.
Jotenka Frankenstein lähettää Fritzin varastamaan koululta aivot, koska hänen entinen professorinsa on juuri pitänyt luennon normaaleista ja epänormaaleista aivoista.
Fritz tuhoaa vahingossa normaalit aivot ja ottaa sitten epänormaalit aivot mukaansa (tärkeää juonen kannalta).
Juuri kun Frankenstein on herättämäisillään uutta luomustaan henkiin, hänen kihlattunsa (jota hän on jättänyt huomiotta) ,entinen professorinsa ja ystävänsä Victor ilmestyvät ovelleen. Frankenstein antaa heidän jäädä katsomaan tätä ihmettä mitä hän on juuri luomassa. Ja myrskyn takia salama latautuu hirviöön ja se herää henkiin ja siitäkös Frankenstein innostuu.Frankenstein ja hänen entinen professorinsa Tri Waldman puhuvat hirviöstä. Waldmanin mielestä Frankensteinin on tehnyt virheen, mutta Frankenstein on eri mieltä ja ylpeä teoksestaan.
Samalla hirviö astelee sisään ja keskeyttää keskustelun. Hirviö tuntuu tottelevan Frankensteinin käskyjä kunnes Fritz tulee ja pilaa kaiken pelottelemalla hirviötä. Hirviö joudutaan laittamaan linnan selliin jossa Fritz kiduttaa ja kiusaa häntä, mutta kauhun maailmassa paska usein osuu tuulettimeen ja niin hirviö hirttää Fritzin omalla ruoskallaan.
Frankenstein päättää antaa Waldmanin tuhota hirviön mutta hirviö herää ja tappaa Waldmanin.
Hirviö karkaa ja vahingossa hukuttaa pienen tytön.
Vihainen väkijoukko kerääntyy ja ajaa hirviön umpikujaan hylätylle myllylle missä Frankenstein ja hänen luomuksensa kohtaavat.
Kyläläiset sytyttävät myllyn tuleen ja hirviö heittää Frankensteinin alas rakennuksesta osuen samalla yhteen siivistä. :D se on brutaalin näköistä. .
Mylly palaa ja romahtaa ja hirviö sisällä tuhoutuu. (vai tuhoutuuko?)
Frankenstein kyllä selviytyy vaikka putosikin pari metriä alas osuen samalla siipeen jos en maininnut jo XD.:D lol repeen

Jack Piercen maskeeraus, James Whalen ohjaus ja Boris Karloffin ja Colin Cliven tulkinta rooleistaan tekevät tästä elokuvasta unohtumattoman and a classic in every sense of the word.


Frankensteinin morsian

Cast: Hirviö: Boris Karloff
Frankenstein: Colin Clive
Elizabeth(vaimo): Valeria Hobson (eri kuin alkuperäisessä hassua?)
Pretorius: Ernest Thesiger

Ohjaaja James Whale palaa takaisin (tahtomattaan) tässä jatko-osassa ja ylittää itsensä ja edellisen elokuvansa kokonaan

Frankensteinin morsian juoni alkaa siitä kun Mary Shelley ja hänen ystävänsä kertovat kauhutarinoita toisilleen.
Juu tämä on se tarina jossa Mary Shelley keksi Frankensteinin, Mary jatkaa tarinaansa juuri siitä mihin ensimmäinen osa jäi.
Typerä pariskunta kuljeskelevat palaneen myllyn raunioilla ja typerä mies putoaa myllyn alla olevaan vesikammioon koska hän on typerä. Kuinka ollakkaan hirviö on jäänyt eloon ja hän kuristaa typerän miehen koska se mies oli typerä. . . . Hirviö kiipeää ylös ja heittää myös typerän miehen typerän vaimon kammioon.
Frankenstein on toipumassa vammoistaan jotka hän sai edellisessä elokuvassa ja lupaa nyt vaimolleen että hän luopuu uuden ihmisen luomisista ja päättää viettää aikaa enemmän tämän kanssa.
Esiin astuu kuitenkin epäilyttävä Tri PretoriusPretorius yrittää saada Frankensteinin tekemään uuden hirviön, mutta Frankenstein kieltäytyy.

Meanwhile in the forest
Vihainen väkijoukko jahtaa taas hirviötä ympäri metsää ja vangitsevat hänet vankilaan, mutta hän karkaa tottakai ja löytää metsästä mökin jossa asuu vanha sokea mies jonka kanssa hirviö ystävystyy.

Yksi parhaimmista kohtauksista elokuvastaSokea mies opettaa hirviön puhumaan mutta tragedia iskee kun kaksi vaeltajaa. . . no vaeltavat mökille ja näkevät hirviön ja päättävät polttaa mörskän maan tasalle. Sokea mies selviytyy kyllä.
Hirviö vaeltelee hautausmaalla ja päätyy kryptaan jossa Tri Pretorius juo viiniä pääkallon kanssa.
Pienimuotoinen keskustelu sisältää sen että Pretorius ehdottaa hirviölle kumppanin luomista.
Pretorius ja hirviö menevät Frankensteinin luokse ja kiristävät häntä tekemään uuden hirviön.
Frankenstein suostuu koska kuulee että he ovat kidnapanneet hänen vaimonsa (romaanissa vaimo kuolee)
Frankenstein ja Pretorius onnistuvat luomaan morsiamen hirviölle, mutta asiat eivät mene suunnitelmien mukaan.
Morsian pelkääkin hirviötä yhtä paljon kuin kaikki muutkin.
Hirviö suree tätä ja päättää päästää Frankensteinin ja hänen vaimonsa karkaamaan linnasta ennenkuin hirviö tuhoaa sen itsetuhovivulla. . . . .Joka jostain syystä oli siellä laboratoriossa jossa he työskentelivät? (logiikka??)
Frankenstein ja vaimo onnistuvat karkaamaan ja linna räjähtää tuhoten Pretoriuksen, morsiammen ja hirviön.

Eeppinen päätös mestariteokselle.
Kaikilla tasolla Frankensteinin morsian on alkuperäistä parempi, se perustuu enemmän romaaniin, lavasteet ovat paremmat, hirviö luo enemmän sympatiaa yleisön keskelle ja muutenkin Pretorious on uskomaton roolihahmo.


Toivon että te nautitte tästä yhtä paljon kuin minä nautin sen kirjoittamisesta, jos ette niin sitten ei voi mitään koska tätä on luvassa tämän koko kuukauden ajan !

-------------------------------------------------------

VIDEO JOKA EI LIITY TÄHÄN POSTAUKSEEN MUTTA BLOGIIN KYLLÄ!Kysymykset - Rahkakiisselipiirakka

1 kommentti: