perjantai 25. marraskuuta 2011

?Llac annog oy ohwLukijani varmasti tietävät että blogini on hyvinkin random tai satunnainen jos käytetään tätä suomalaista vastinetta sanalle random. Ja en tiedä tekeekö se satunnaisuus ja sekoilu tästä sellaisen että haluatte lukea tätä? Who knows, mutta aina kaiken tarinoinnin ja hullunkurisuuden keskellä haluan opettaa teitä ja vaikka opettamiseni olisikin pelkkää turhaa tietoa niin silti nippelitiedosta ei voi koskaan olla liian puutteellinen.

Kaikkihan tietävät varmasti Ghostbustersin eli toisinsanoen Haamujengin?
Aa kyllä klassikko 80-luvun komediaelokuva joka kertoo jengistä, jotka nappaavat haamuja ammatikseen.
1984 jos ollaan tarkkoja, se oli myös niin suosittu että siitä syntyi elokuvalle jatko-osa vuonna 1989 ja liuta erilaisia tuotteita ja kaikkea muuta krääsää. Haamujengi oli siis hitti. . . . Mut en tullut puhumaan tästä Haamujengistä teille
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/e/ee/Ghostbusters_logo.svg/220px-Ghostbusters_logo.svg.png


Vaan tästä Haamujengistä

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51x6s%2BVOUKL._SL500_AA300_.jpg

Jaa ettekö tienneet tästä tästä Haamujengistä? Oletteko jo sekaisin? Hyvä 8 )
Antakaa minun selittää.
Jotenka kaikki lähti miehestä nimeltä Lou Scheimer joka tunnetaan parhaiten siitä että hän tuotti sateenkaarenväriset tikkarinuoleskelu lastenpiirretyt He-Man ja She-Ra.
Etteks te tiiä kuka She-Ra on ?................ No harmi en selitä sitä nytte.
Lou kuitenki aloitteli jo 60- ja 70-luvulla piirrettyjen parissa kuten Fat Albert ja Groovy Ghoulies.
Ja sitten jostain syystä päätettiin tehdä niin että piirretyistä haluttiinkin tehdä live action sarjoja piirretyistä.
The Ghost Busters oli 1975 vuonna tehty tv-sarja jossa seikkaili 2 toheloa miestä ja gorilla nimeltä Tracy.
Ei ei ihan oikeasti ! Kattokaa vaikkaMähä sanoin 8D
Sarjan päähenkilöt Kong (joka ei valitettavasti ole sen gorillan nimi), Spencer ja Tracy joka on gorilla.
Päätin vain vielä mainita.
Sarjan koko rakenne on tämä : Kong lähettää Spencerin ja Tracyn hakemaan kaupasta salaisen viestin joka on piilotettu jonkilaiseen tavalliseen esineeseen (parodioiden Mahdotonta Tehtävää = Mission Impossible), nauha loppuisi aina sanoen "Tämä nauha tuhoutuu 5 sekunnin kuluttua" ja jokaisessa jaksossa esine räjähti koomisesti Tracyn naaman edessä. Sitten koko jengi menisi kaupungin laitamilla olevaan vanhaan linnaan ja siellä sitten yritettäisiin puristaa lisää naurunaihetta nauhurista jolle on äänitetty yleisön naurua.
Mitä? Hei jopa sarjan tunnari ilmoittaa että koko hoito on tehty todella pienellä budjetilla. . No ei ehkä suoraan mutta silti.
Valitettavasti tästä tehtiin vain 15 jaksoa eikä se ollut siis kauhean suosittu.
Ja ennenkuin unohdan niin Larry Storch = Spencer, Forrest Tucker = Kong ja tietenkin Bob Burns jota alkuteksteissä sanotaan olevan Tracyn kouluttaja mutta jokainen jolla on pienintäkin silmää näkee sen feikin gorilla-asun läpi.
Tässä vaiheessa olet joko klikkaamassa pois, tai olet jo klikannut sitä, TAI sitten ihmettelet yhä että miten voi olla voi olla tälläinen yhteensattuma?
Unohdin mainita myös että sarjassa he myös nappasivat haamuja, etteivät he vaan aina kompuroinu linnassa. He pyydystivät haamuja laitteellaan Ghost Dematerializer. Olen pahoillani en osannut suomentaa sitä mutta sille ne niitä nappasivat ja yhä mietin että olisikohan se KAUHEA YHTEENSATTUMA ETTÄ MOLEMMISSA GHOSTBUSTEREISSA KÄYTETÄÄN TÄLLÄISTÄ HÄRPÄKETTÄ AAVEITTEN NAPPAAMISEEN. . . . Ei mutta en kyllä ihmettele jos vanha sarja antoi elokuvalle vaikutteita.
Elokuvasta taas puheenollen, muistaako joku katsoneensa Haamujengi piirrettyä? Enkä tarkoita sitä mikä pyöri nelosella tätä "Tosi pähee Haamujengi" missä on vain 1 alkuperäinen jäsen ja se goottityttö ja muut.
Tarkoitan animaatiota joka seurasi elokuvan suosion takia. Nimeltä Real Ghostbusters.
But wait? Miksi se on nimi on Real Ghostbusters, miksei sen nimi ole pelkkä Ghostbusters?
Sen takia koska Columbia Pictures osti oikeudet käyttää Ghostbusters nimeä ELOKUVASSAAN ja sittenkun alettiin miettimään piirettyä niin siihen ei oltu ostettukkaan oikeuksia, o-ou nyt oltiin kusessa.
Ei oltukkaan ! Koska tehtiin porsaanreikä, Real Ghostbusters oli hitti. . . . . . Mutta valitettavasti Filmation's Ghostbusters ei ollut.

KYLLÄ ! Luulitte että Tracy, joka on se gorilla, olisi lähtenyt pois? Ehei. Ghostbusters elokuvan suosion takia päätettiin myös herättää sarja jolla oikeasti oli oikeudet käyttää nimeä Ghostbusters. Syntyi piirretty Filmation's Ghostbusters.Pyydän tuhannesti anteeksi lataajan puolesta. Laatu on hirveää. . .

Ja kuten senkin varmaan arvasitte tämäkin sarja oli yhtä köyhä kuin isoisänsä.
Ei siinä muutakuin että se muistuttaa hyvin paljon 60 ja 70 luvun piirretyistä jolloin animaatiosarjoista tuntui puuttuvan liike ja jännittävyys ja vitsien kohokohdatkin olivat hieman pielessä.

Noh, toivottavasti te opitte taas jotakin uutta ja jos jaksoitte lukea tähän asti niin onnittelut ja nytkin kysyn teiltä viimeisen kysymyksen.

If there's something strange, in your neighbourhood. Who ya gonna call?


Aivan! Scooby Doolle. . ... .


http://static.fjcdn.com/pictures/Were+Scooby+Doo+and+Shaggy+stoners+Do+you+think+they+were+argue_213840_351557.jpg
Whaaat?


1 kommentti:

  1. sain juuri nostalgiaväristyksiä.
    meillä oli juuri yksi tuollainen vanha kunnon ghostbusters lastenvideo, ja tykkäsin siitä aina niin kovin! varsinkin siitä kohdasta missä se tietokone mikä lie sekosi.

    VastaaPoista