torstai 10. toukokuuta 2012

Tabujen tabletti, lisääntymiskyvytön kannibaali !

(Seuraava postaus on Liisa Ihmemaan päätös, tässä teille tämmönen vähä niinku et niin...)
Tervetuloa arvoisat lukijat uuteen segmenttiin blogiini jolle tein 2 minuutissa hienon kuvan paintillaEhkä parantelen sitä joskus. Tabujen tabletti nimi tulee tietenkin siitä jos olette HC Stam1na faneja niinkuin minä niin heidän biisistään "Ei Encorea", minusta se oli niin hieno sanonta niin päätin ottaa sen tähän otsikoksi.

Mikä on siis tabujen tabletti?

Hyvä että kysyit pikku Timoseni !
Tai mikä ikinä nimesi onkaan. Tai jos edes mietit tätä asiaa....
Noh Tabu sanahan itsessään tarkoittaa : asioita, joita syystä tai toisesta ei haluta keskustelun piiriin aivan riippumatta siitä, mitä niistä tiedetään.
Nykyaikana tabulla tarkoitetaan usein erityisesti jotain sukupuoliasioihin kuuluvaa sanaa, jota ei häveliäisyyssyistä mainita. Yksinvaltaisissa maissa tabuja ovat poliittisen järjestelmän kieltämät sanat ja puheenaiheet. Demokratioissakin tabuiksi on sanottu myös monia poliittisesti epäkorrekteja sanoja ja ilmauksia. - Wikipedia

Jos olet pitkäaikainen lukija, tai vasta tullut niin täällä Lehmä Hyppäsi Kuun yli blogissa ollaan ennakkoluulottomia asioita kohtaan ja mikään ei ole liian tabuu tänne puhuttavaksi.
Ja siksi tämä segmentti syntyi, jotta te ihmiset saisitte päivittäisen/viikottaisen/kuukausittaisen tabletin syötäväksi ja pureskeltavaksi. Tabujen tabletin siis.

Olen jo itseasiassa kerran puhunut tabusta asiasta. Pornosta. Jos kiinnostaa niin linkki on tässä.

Tällä kertaa kuitenkin jätetään seksuaaliset aiheet vähä sivummalla ja keskitytään vähä ihmisläheisempään asiaan.

Kannibalismi

http://2.bp.blogspot.com/_3lOO390M8ms/SU-vZMs4HcI/AAAAAAAA0XI/9-FvKim0CNA/s400/Cannibalism.jpeg

Jos joku teistä ei sattumoisin teidä mitä kannibalismi tarkoittaa. NIIN että kannibalismi tarkoittaa samaa lajia olevan yksilön syömistä. Tyhmennettynä. Ihminen joka syö ihmislihaa, on kannibaali ja harrastaa kannibalismia. Susi joka syö sutta on kannibaali, kana joka syö kanaa on kannibaali jne jne.
Perimmäinen kysymys kuitenkin tässä on se, Miksi kannibalismi on ihmisten keskuudessa niin tabu asia?
Mutta jos eläimet tekevät sitä niin ei se kauhean ihmeellistä ole.
Eläinkunnassa sitähän tapahtuu kokoajan, ks. Darwinin luonnonvalinta "Survival of the fittest"
Okei okei ei sitä ihan kaikilla eläinlajeilla tapahdu. Tietyillä.
Esim. kaloilla se on hyvin tavallista, samoin pöllöillä. Pöllöillä poikasia tulee liian paljon ja nuorimmaiset jotka eivät saa tarpeeksi ravintoa kuolevat ja sitten sisarukset syövät sen.
Jopa hailla esiintyy kannibalismia KOHDUN sisällä.
Hyönteisistä mustaleski (hämähäkki) ja ruokoilijasirkkanaaras syövät uroksen parittelun jälkeen. 
Karua.

Kannibalismi sitten ihmisissä. Kannibalismia on ilmennyt jo alusta alkaen ihmisyydessä, mutta se loppui siinä vaiheessa kun keksittiin moraalit ja lakikirjat, hyvet ja paheet.
Taino melkein.
54 jkr Roomassa tapahtui suuri tulipalo jonka tämä neropatti keisari Nero itse sytytti. Hänellä vain sattui olemaan intohimo tulen katsomiseen. Kristittyjä siis loogisesti syytettiin ja heitä alettiin katsomaan hieman ristisilmäisesti. "Derp, tottakai ne on pahoja." Eikä asiaa auttanut se että kristittyjä syytettiin kannibalismista.
Nehän söivät Jeesuksen ruumista ja joivat hänen vertansa. Leivällä ja viinillä kylläkin mutta. . . Ei ne eroa toisistaan niin kauheasti 8D. Leipä ja ruumis you know? Sama asia.
Ja sitten on näitä kulttuureja ollut jotka ovat syöneet vihollistensa ruumiita. Ensimmäisellä ristiretkellä ainakin ja muinaiset atsteekit uhrasivat jumalille ihmisiä.
Samoin myös kaikki nämä nälänhädät mitä mikäkin aikavuonna mitäkin maata koetellut.
Silloin syötiin ihmisiä, laastia, tautisia rottia, maalia ja kaikkea muuta paljon keholle pahempaa kuin itse homo sapiens.
Voin uskoa et tää on joo ihan helvetin kiinnostavaa teistä.
Päästään kannibalismiin nykypäiviniä taino silloinkuin kehityttiin siihen pisteeseen että alettiin tajuamaan homman tilanne.
Otetaan esimerkiksi jotain näitä tilanteita missä on joukko ihmisiä joutunut pitkäksi ajaksi ajelehtimaan merelle ja loppujen lopuksi "sortuneet" kannibalismiin. Ja syötävä ihminen oli kuollut helteeseen tai janoon tai nälkään jo aiemmin. Ainakin se yksi uutinen minkä muistan lukeneeni.
Okei, ensinnäkin en sano että kannibalismi olisi mikään pehmoinen juttu, että se olisi jokin päätös jonka vois vaa tosta vaa päättää sillee, yup nyt syödää sut Pena.
Ei, se on oikeasti moraalisesti, eettisesti vaikea päätös jos sellaisen eteen joutuu.
Itse en tahtoisi joutua sellaisen tilanteen eteen. Joutua siis riutalle ajelethimaan ihmisten, jotka tunnen, kanssa ja lopulta joutuisi syömään jonkun jotta selviäisi. .
SIITÄ HUOLIMATTA, haluisin silti maistaa ihmislihaa.
http://www.kurmudgeonkards.com/WebStore/Products/TSHIRTS/20101106_422_KK3_what_f_bad_word.jpg

Noniin ihmiset laittakaa nyt ne "tekopyhä" kilvet alas ja laskekaa ne kivet käsistänne. Rauhoittukaa hetkeksi ja jatkakaa lukemista.
Kyllä, haluaisin maistaa ihmislihaa, myönnän sen tässä ja nyt. MUTTA en haluaisi joutua kuitenkaan niin pahaan tilanteeseen että joutuisin turvautumaan kannibalismiin.
Joku ei tainnut ymmärtää taaskaan vai?
Noh siis kun kannibalismia voi harrastaa turvallisella tavalla.
2 esikuvaani Madventursen Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat itse syöneet ihmislihaa.
Nimittäin ihmisen istukkaa. Istukkahan siis ruokkii lasta mahassa 9 kuukautta ja synnytyksen jälkeen koko istukkahan on oikeastaan aika turha. Jotenka, turha elin, mitä sitä siis pois heittämään !
Jos siis joskus vähä nälättää ja perheessä on joku jolla on pullat uunnissa niin eihän siinä kauaa kestä ku kohta mässäillään herkkuja !
Ja sen jopa sanotaan että sen pitäisi olla todellakin hyväksi vastasynnyttäneelle äidille.

Vastaus silti uupuu perimmäiseen kysymykseen?
Miksi kannibalismi on yhä niin tabu? Miksi ihmissyönti pelottaa ja etoo ihmisiä?
Mun mielestä vastaus on vaa ilmiselvä meille länsimaalaisille maailmanpelastajille. Ihminen on älykäs ja vaikka silti eläin on hän kuitenkin tietoinen asiasta. Kannibalismi on opetettu meille pahaksi, niin siitä syystä se myös on paheksuttua asiaa. Kulttuureissa joissa kannibalismi on ok tai kuuluu siihen (mikä on tosi pieni osa tietyillä heimoilla) on tietenkin hyväksyttävää. Vastaus saattaa kuulostaa hyvin tyhmältä ja yksinkertaiselta.
Näin se vaan on. Voihan sitä aina miettiä suuremmalla filosofisella mielellä jos tahtoo.
Kannibalismi paha, koska meille on opetettu niin. Simple as that
Henkilökohtainen mielipiteeni koko asiasta on tämä :
Typerien ihmisten takia kannibalismikin saa vääränlaista kuvaa siitä. Kyllä siitä siis löytyy neutraaleja puolia.
Jopa hyviäkin. Vaikka meidän kulttuuri onkin sitä mieltä että koko juttu on väärin niin muistetaan silti Lehmän motto, "Ennakkoluulottomuudella uusiin kokemuksiin" tai jotain sinnepäin. Ymmärtämällä muiden kulttuuria ja tutustumalla niihin on helpompi ymmärtää omaa itseään. Ehkä jonkun toisen kulttuurin tapaaminen muuttaisikin arvojasi? Kuka tietää.

PS En nyt sano niin että jos jossakin kulttuurissa tappaminen on perinne ja ok niin että sitä pitäisi ihan sinisilmin katsoa, "Oh sehän on vaa niitten kulttuuria, siksi se on ok." Kukaan ei kuitenkaan käske sinua olemaan aivan neutraali ihminen.

Clariceeeeeeeee


2 kommenttia:

  1. Siis haluaisit maistaa ihmistä? Hyi vittu ällöttäääää.. Mä en haluais.

    VastaaPoista