perjantai 1. kesäkuuta 2012

Heil . . .. Donald?

Meikäläisen tuskin täytyy selittää teille mitä tapahtui Saksassa vuosina 1919-1932 eikä varsinkaan varmasti täydy selittää mitä tapahtui maailmalla vuosina 1939-1945.
Ollaan taas piirrettyjen parissa ja toisen maailmansodan aikana media tulvi kaikenlaisia propaganda animaatioita
Kaikki lempihahmosi jotka tunnettiin viattomina lapsuuden ikoneina olivat nyt television ruudulla käskemässä sinua kierrättämään romurautaa ja maksamaan verojasi sillä isänmaasi pojat tarvitsevat kaiken avun !

Repe Sorsa sanoo : Pojat tarvitsevat meitä ! Auttakaamme !

http://images.picturesdepot.com/photo/d/daffy_duck-11138.gif

Aku Ankka sanoo : Nationalismi on sairaus ! Kitkekää se !
http://www.picturesanimations.com/d/donald_duck/donald.jpg

Väiski Vemmelsääri sanoo : Japanilaiset pommittivat Pearl Harborin? Tappakaa ne kaikki !http://2.bp.blogspot.com/_sPYFHAlZiuU/SjG41kSMQMI/AAAAAAAACO4/Pv2wxXGbb6I/s400/bugs-bunny.jpg

Nalle Puh sanoo : Haluan Stalinin pään vadille !!!


http://picturesforcoloring.com/wp-content/uploads/2012/03/winnie-the-pooh1.jpg


Okei okei Nalle Puh ei koskaan ilmestynyt näissä propaganda piirretyissä. Se oli vitsi.
Mutta nuo kolme muuta ovat kyllä tehneet osansa kansan aivopesussa.
Mielestäni on turha puhua kaikista niistä, koska niitä tosiaan on aika liuta. Laitan linkkejä tonne alas joihinkin niistä jos jotakuta kiinnostaa katella. Puhutaan yhdestä kuuluisimmasta,
"Der Furhrer's Face" jonka pääosassa on Aku Ankka. Natsina.. . .

Ottakaa huomioon että näihin aikoihin Disney ei tehnyt niin paljon rahaa kuin olisi halunnut. Toisinsanoen heillä oli pieniä talousongelmia. Siksi Disney teki propaganda piirrettyjä kelle tahansa. Kanadalle romuraudan myynnistä piirretty. Etelä-Amerikkaan piirretty malarian parantamisesta.
Warner Bros studiot tekivät myös näitä (Väiski ja Repe jotka ovat Warner hahmoja) mutta verrattuna Disneyyn, Warner ei ollut niin hienovarainen rasismin kannalla.
Kun japanilaiset hyökkäsivät niin Warner bros ei säästellyt piirretyissä vihollista. Ymmärrettävää silloin, mutta nyt se on vain rasistinen piirretty.
Toisaalta, vaikka nyt tässä Der Furher's Facessa on dystopinen Natsi valtakunta, joka kuvaa niinsanotusti Saksaa. Ja kaikkihan tietävät että silloisessa Saksassa oli hakaristi pensaita, kelloja, käkikelloja, verhoja ja joka aamu herätessä kansalaisten piti tervehtiä akselivaltojen johtajia..
Ymmärrätte sitten kun näytän sen teille.
Toinen juttu mikä on ehkä vähän liioiteltua, on se että Aku joutuu kansalaisena tehtaalle töihin. Tai siis pakotetaan tehtaalle töihin. En ainakaa itse muista historian tunneiltani että Hitler olisi pakottanut kansalaisia pakkotyöhön tehtaisiinsa. . . En myös varsinkaan usko sitä että tehtaissa työskennellessä oisi pitänyt muka tervehtiä Hitleriä kesken kaiken.
Mutta piirretyssä Saksan maa ei ole liioiteltu asia. . Katsokaa se ihan loppuun asti niin tiedätte mitä tarkoitan.
Ja mitä muuta tästä pitäisi kertoa? Aaa se on oikeasti aika hauska piirretyksi jossa on Aku Ankka natsina.
Samoin myös se että se voitti Oscarin vuonna 1943. Paras lyhytanimaatio.
Ja koska me kaikki tiedämme että jos se elokuva on voittanut Oscarin niin se on automaattisesti taattua laatua.................................
Ja vielä näin loppuun ottakaa huomioon myös se että tämä piirretty tehtiin siihen aikaan kun Hitleriä pidettin vihollisena eikä historian pahimpana massamurhaajana. Taino yhtenä niistä. Siksi se on "kesy" piirretty.
Pitemmittä puheitta. Hyvät naiset ja herrat Aku Ankka natsina

Niitä muita piirrettyjä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti